Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Podrška inkluziji djece s poteškoćama u razvoju

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.10.2016. u 08:48

dm i ZAJEDNO za bolje sutra

Projekt „Pomozi mi da lakše odrastem“ uz kompaniju dm drogerie markt podržala i Raiffeisen banka.

U dm prodavnici u sarajevskom naselju Dobrinja, upriličeno je uručenje čeka za realizaciju projekta „Pomozi mi da lakše odrastem“, Omladinskog udruženja „Dobro djelo”. Volonterki ovog udruženja i projekt koordinatorici gđi. Maidi Hasečić ček su uručili gđa. Matea Tadić-Antičević, menadžerica Finansijskog knjigovodstva dm-a te gđa. Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Navedeni projekt jedan je od deset izabranih u sklopu inicijative dm {ZAJEDNO} za bolje sutra. Njegova vrijednost je 4.520 KM a podrazumijeva uređenje prostorija i nabavku didaktičkog materijala za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Cilj projekta je ponuditi korisnicima besplatne radionice vođene od strane stručnjaka u cilju inkluzije u bh. društvo, konkretnije u redovno školstvo te pomoć roditeljima za rad s djecom kod kuće.

Dan uručenja donacije, nažalost, obilježio je nemili događaj u kojem su prostorije Omladinskog udruženja „Dobro djelo“ poplavljene. Kompanija dm će putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da se Udruženju što prije omogući početak realizacije projektnih aktivnosti.

Povodom podrške dm Inicijativi, gđa. Hadžiomerović, izjavila je: „Zadovoljstvo nam je što smo zajedno sa našim poslovnim partnerom, kompanijom dm, podržali rad ovog udruženja i što smo dio jedne ovako lijepe priče. Iskreno se nadamo da će donirana sredstva pomoći u ispunjenju plemenitog cilja ovog projekta a to je inkluzija djece sa poteškoćama u razvoju u društvo. Mi kao banka već niz godina, kako finansijski, tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika podržavamo projekte fokusirane na rad sa djecom i osobama sa posebnim potrebama a što je u skladu sa našom strategijom održivosti.“

Kompanija dm i u proteklim godinama podržavala je projekte za osnaživanje te inkluziju djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Realizacija ovog i sličnih projekata važna je za širu društvenu zajednicu – izjavila je gđa. Tadić-Antičević te dodala: „Drago mi je da su najprije naši zaposlenici, a potom i članovi stručnog žirija prepoznali važnost ovog projekta. Svi bismo trebali više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u redovne društvene i školske aktivnosti. Nadam se da će tome doprinijeti i realizacija ovog projekta. Zahvaljujem Raiffeisen banci na potpori koju su pružili.“

Realizaciju projekta podržale su i kompanije Violeta donacijom higijenskih proizvoda za djecu, Ecoton, Kamer Komerc te Provis, dok će nekoliko zaposlenika dm-a jedan radni dan predviđen za društveno korisne aktivnosti provesti upravo u udruženju „Dobro djelo“.

 

Slični članci
Mjesec žena u Termama Olimia
Mjesec žena u Termama Olimia
Kako je mart poznat po Međunarodnom danu žena, Terme Olimia pripremile su nekoliko…
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Odvedite svoju obitelj na kraći odmor s daškom svježine i raznolikosti, gdje će…
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Poznata teniserka Maria Sharapova novo je zaštitno lice Avonove luskuzne LUXE make-up…
Terme Tuhelj vas očekuju
Terme Tuhelj vas očekuju
U Termama Tuhelj Vaš odmor počinje najranije jer smo tako blizu… poslušajte sebe…
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus