Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

U sklopu kampanje „Ljeto za 10!”: U sklopu kampanje „Ljeto za 10!”

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
25.07.2016. u 07:39

Tradicionalani događaj koji spašava živote

Najpoznatiji lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt omogućio je posjetiocima Termalne rivijere Ilidža besplatne preglede kože i savjete dermatologa za bezbrižno uživanje u ljetnim radostima.

Kompanija dm je i ove godine u okviru kampanje „Ljeto za 10!” organizovala na Termalnoj rivijeri Ilidža edukativno-zabavni događaj, na kojem je veliki broj posjetilaca pregledalo kožu i dobilo korisne savjete dermatologa. Brojni posjetioci ovog događaja uživali su u ljetnim radostima, a kroz objektiv UV kamere otkrili su kako im koža zaista izgleda prije i poslije nanošenja kreme za zaštitu od sunca.

„Na ovaj način želimo informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih oboljenja. Hvala dermatolozima koji sudjeluju u ovom projektu te se nadamo da će građani redovno obavljati dermatološke preglede i da će se adekvatno zaštititi prilikom izlaganja suncu.” – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite ostavlja vidljive tragove na koži i dovodi do kožnih oboljenja, crvenila i isušivanja. Glavni uzrok u nastanku raka kože, na koji se može uticati, predstavlja prekomjerno UV zračenje. Mijenjanjem pogrešnih navika prilikom izlaganja suncu možemo kontrolisati UV zračenje te na taj način spriječiti nastanak raka kože.

„Mladeži su danas tema koja predstavlja predmet interesovanja skoro svake osobe. Razlozi za to su saznanje da je opasni melanom, najteži oblik raka kože nekada vrlo sličan bezopasnim mladežima. Zbog toga su veoma važni redovni pregledi kože, koji su veoma jednostavni i ne traju dugo, a mogu biti presudni u otkrivanju raka kože i pravovremenom liječenju.” – izjavila je mr. sci. med. dr. Tamara Jovović Sadiković.

U Banja Luci je ukupno 118 osoba obavilo besplatan pregled kože, od čega je 21 osoba upućena na daljnje pretrage.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus