Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Vinarija "Podrumi Vukoje" predstavila nova vina

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
27.02.2016. u 11:32

Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016

U sarajevskom hotelu „Radon Plaza“ otvoren je Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016". Posjetioci festivala su imali i ekskluzivnu priliku među prvima degustirati nova vrhunska vina vinarije „Podrumi Vukoje“, koja su prvi put predstavljena u našoj zemlji.

Linija „Tribunia“ nosi ime koje je još car Konstantin dao u desetom vijeku Trebinju. To je i svojevrstan omarž našem gradu iz kojeg je i potekla ova priča o vrhunskim vinima. U pitanju su dva vina iz autentičnog trebinjskog vinograda Zasad-polje – „Bijela Tribunia“ kao vrlo interesantna kombinacija aromatičnosti dubrovačke Malvasie i punoće i voćnosti Chardonnay vina. Vino koje je vrlo brzo steklo naklonost konzumenata kvalitetnih vina. Takođe, tu je i drugo vino „Crvena Tribunia“ kao kombinacija vina Cabernet i Merlot, vino izuzetno lijepe punoće, duge trajnosti i voćnosti i vino koje je na prestižnom najvećem svjetskom sajmu vina u Beču osvojilo regionalni trofej i zlatnu medalju za kvalitet. "Vina koja dolaze iz vinarije `Vukoje` su specifična i jedna su od najcjenjenijih vina u regionu. Vinarija uzgaja carske vinograde koji su podignuti još 1894. godine, što znači da će ove godine biti 122. berba – rekao je Radovan Vukoje vlasnik vinarije „Podrumi Vukoje“.

 

Predstavljanjem ova dva vrhunska vina, Vinarija „Vukoje“ je još jednom dokazala da je lider u vinarskoj industriji Bosne i Hercegovine i da je vino iz trebinjskih vinograda postalo veoma tražen proizvod u čitavom svijetu. Pored ova dva nova branda, posjetioci Vinskog festivala su mogli uživati i u ostalim proizvodima „Podruma Vukoje“.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus