Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Vinarija "Podrumi Vukoje" predstavila nova vina

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
27.02.2016. u 11:32

Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016

U sarajevskom hotelu „Radon Plaza“ otvoren je Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016". Posjetioci festivala su imali i ekskluzivnu priliku među prvima degustirati nova vrhunska vina vinarije „Podrumi Vukoje“, koja su prvi put predstavljena u našoj zemlji.

Linija „Tribunia“ nosi ime koje je još car Konstantin dao u desetom vijeku Trebinju. To je i svojevrstan omarž našem gradu iz kojeg je i potekla ova priča o vrhunskim vinima. U pitanju su dva vina iz autentičnog trebinjskog vinograda Zasad-polje – „Bijela Tribunia“ kao vrlo interesantna kombinacija aromatičnosti dubrovačke Malvasie i punoće i voćnosti Chardonnay vina. Vino koje je vrlo brzo steklo naklonost konzumenata kvalitetnih vina. Takođe, tu je i drugo vino „Crvena Tribunia“ kao kombinacija vina Cabernet i Merlot, vino izuzetno lijepe punoće, duge trajnosti i voćnosti i vino koje je na prestižnom najvećem svjetskom sajmu vina u Beču osvojilo regionalni trofej i zlatnu medalju za kvalitet. "Vina koja dolaze iz vinarije `Vukoje` su specifična i jedna su od najcjenjenijih vina u regionu. Vinarija uzgaja carske vinograde koji su podignuti još 1894. godine, što znači da će ove godine biti 122. berba – rekao je Radovan Vukoje vlasnik vinarije „Podrumi Vukoje“.

 

Predstavljanjem ova dva vrhunska vina, Vinarija „Vukoje“ je još jednom dokazala da je lider u vinarskoj industriji Bosne i Hercegovine i da je vino iz trebinjskih vinograda postalo veoma tražen proizvod u čitavom svijetu. Pored ova dva nova branda, posjetioci Vinskog festivala su mogli uživati i u ostalim proizvodima „Podruma Vukoje“.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus