Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Pampers podržava 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
19.12.2015. u 12:54

Darovali namještaj i pelene

Ove godine, Pampers i UNICEF slave 10 godina svog partnerstva u kampanji “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”. Tokom ovog perioda, pokazali smo da zajedno možemo poboljšati živote majki i djece širom svijeta.

Povodom 10 godina kampanje “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”, Pampers podržava 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini sa namještajem i pelenama za novorođenčad 

U znak zahvalnosti svim roditeljima iz BiH koji su podržali kampanju, Pampers želi podržati 10 porodilišta u BiH, darujući im namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način, Pampers nastavlja sa svojim planom da doprinese njezi beba u prvim danima njihovih života, nudeći podršku porodilištima.  

Na Pampersovoj Facebook stranici svako može glasati za grad u BiH, gdje će porodilište biti modernizovano uz Pampersovu pomoć. Svaki glas predstavlja šansu određenom porodilištu za modernizaciju. Pridružite nam se, i vaša gesta dobre volje pomoći će majkama i bebama u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta, pokazujući još jednom da zajedno možemo promijeniti svijet na bolje. Svaki pojedinac može postati “glas” u Pampers – UNICEF partnerstvu “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život” za poboljšanje života majki i djece širom svijeta.  

Posjetite nas na https://www.facebook.com/PampersBIH/app/1644071435876302/ i glasajte za grad u BiH, koji treba dobiti Pampersovu donaciju. Materijali i oprema će početkom 2016. godine biti dostavljeni u 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini. 

Partnerstvo Pampers®-a i UNICEF-a traje 10 godina, a tokom ovog perioda, majčinski i neonatalni tetanus eliminisan je u  17  zemalja. Pampers poziva roditelje da se pridruže u specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu eliminaciji majčinskog i neonatalnog tetanusa (MNT) gdje god da predstavlja prijetnju.  Majčinski i neonatalni tetanus (MNT) pogađa porodice u nekim od najsiromašnijih dijelova svijeta, a pojavljuje se kada su novorođenčad inficirana nehigijenskom porodnom praksom kao direktnim uzrokom – kao što je presjecanje pupčane vrpce nesterilisanim instrumentima. Jednom kada se neonatalni tetanus prenese, ne postoji pravi lijek, a MNT još uvijek odnosi živote 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent umiranja jedne bebe svakih 11 minuta. 

Već 10 godina Pampers®-ovo i UNICEF-ovo partnerstvo ima samo jednu želju: eliminisati majčinski i neonatalni tetanus svuda. Zahvaljujući podršci roditelja, od početka kampanje “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”, procijenjeno je da je spašeno 500,000 novorođenih beba, a da jedna vakcina stigne do majke i njene bebe svake sekunde. 

Pridružite nam se u našoj želji za 10. rođendan, da Pampers® i UNICEF pomognu spašavanju beba protiv neonatalnog tetanusa u cijelom svijetu.  www.Pampers.com 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus