Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Black 'n' Easy – Revolucija u šoljici kafe

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
16.09.2015. u 00:08

IZVOR:
PROMO

Revolucionarna inovacija na domaćem tržištu osvježenja

Novi revolucionarni proizvod Grand kafe - instant turska kafa, predstavljen je novinarima pod sloganom »Revolucija u šoljici kafe« na prelijepoj terasi Hotela Sarajevo.

Tradicija ispijanja prave turske kafe je najizraženija u Bosni i Hercegovini. Njena konzumacija je počela još početkom 16. vijeka i jedna je od najstarijih u Evropi. U našim krajevima, kafa je postala sinonim ne samo za razbuđivanje nego i za druženje, razgovor, odmor, posao, ljubav, i zato se s pravom može reći da je kafa jedan od bh. nacionalnih napitaka.

Tradicionalna varijanta Turske kafe, sprema se kuhanjem sitno mljevene kafe u džezvi ili nekoj drugoj, sličnoj manjoj posudi za kuhanje. Najčešće se poslužuje u tradicionalnim bosanskim fildžanima, ili u šoljicama. Turska kafa, pravi se tako što se pri kuhanju doda šećer.


Novi revolucionaran proizvod Grand kafe – Black 'n' Easy, nudi nastavak tradicije ispijanja kafe ali na brz i jednostavan način, prilagođen vremenu u kojem živimo.

U našoj kafi prepoznaćete miris, ukus i kvalitet Grand tradicionalne mljevene kafe uz brzu i jednostavnu pripremu.

Svoju omiljenu kafu od sada možemo imati uvijek pri ruci, možemo da je nosimo sa sobom na putovanja i da izbjegnemo dosadašnji oblik nepraktične pripreme.

Vijekovima unazad, tradicionalna kafa se konzumirala na isti način. Jedine razlike su bile u džezvama u kojoj je pravljena i šoljicama iz kojih je ispijana. Pojavljivali su se novi brendovi koji nisu mijenjali navike potrošača niti se prilagođavali novom, modernom vremenu. Grand kafa je prihvatila izazov i hrabro krenula u susret promjenama u korist potrošača - kaže Slavica Lalović, marketing menadžer u Grand kafi.

Ovom prilikom želimo i mlađoj generaciji predstaviti taj čarobni napitak »tursku kafu« ali u obliku koji prati njihov stil i način života. Zato im savršeno odgovara turska kafa spakovana u pojedinačnu kesicu koja se priprema jednostavno, tako što se sadržaj iz kesice sipa u šolju i prelije vrućom vodom – poručuju iz Grand kafe.

Grand kafa Black'n'Easy će svojom jednostavnošću pripreme i svojim poznatim mirisom i okusom, veoma brzo pronaći svoje mjesto u domovima širom BiH, uredima, i biti pri ruci kad god želite podići energiju uz predah uživanja u omiljenoj turskoj kafi.

Koju god da pijete, »razbuđušu«, »dočekušu«, »razgovorušu« ili »sikterušu«, savršeno će vam pristajati uživanje u pravoj turskoj kafi, sa jednostavnom pripremom i očuvanim kvalitetom, mirisom i ukusom Grand kafe!

Četiri vikenda za redom, do 03. oktobra, u najvećim gradovima Bosne i Hercegovine biće održana promocija Black 'n' Easy kafe.

Probajte kafu koju ćete jednostavno obožavati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus