Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Farmaceutska kompanija Nobel i njen brend Deksalgin gel renovirali šahovsko igralište na Grbavici

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
07.07.2015. u 09:10

Pored fizičke, brinuti i za umnu kondiciju

Već stoljećima, šah je jedna od najpopularnijih igara na svijetu. Šah je igra, umni sport, ali i mnogo više od toga, jer nas čini inteligentnijim, zrelijim i iznimno je dobar i za djecu

Šahovsko igralište na Grbavici u Sarajevu, gradu gdje je igranje šaha na otvorenom iznimno popularno, danas je ponovo zablistalo u veoma kreativnom, neobičnom dizajnu, na radost svih onih koji se druže i provode vrijeme igrajući ovu igru, ali i onih koji dolaze da je gledaju.

Internacionalna farmaceutska kompanija Nobel, koja više od 10 godina uspješno posluje u BiH, renovirala je šahovsko igralište na Grbavici i donirala nove klupe, šahovsku kutiju i figure. Ova kompanija, pored uspješnog poslovanja, poznata je i po izuzetno snažnoj poslovnoj etici, kako unutar, tako i izvan same kompanije. Do danas ima više od 80 vrhunskihproizvoda, koji bilježe izuzetne rezultate prodaje, te je jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda – Deksalgin gel, direktni 'krivac' za realizaciju ovog projekta. Svoju sve veću popularnost, naročito među starijim i sportski aktivnim građanima, Deksalgin gel je stekao zahvaljujući izuzetnoj efikasnosti i brzini u terapiji protiv boli i upale mišića, tetiva, ligamenata i zglobova.

“Željeli smo napraviti nešto jedinstveno. Raduje nas doprinos koji smo dali ovom dijelu grada. Smatramo da svaki čovjek, kako za fizičku, treba brinuti i za umnu kondiciju jer je i ona podjednako važna i zbog toga smo odlučili renovirati upravo šahovsko igralište. Naročito nas raduje činjenica da će starija populacija, koja voli ovu vrstu igre na otvorenom, ponovo uživati u šahovskoj igri i druženju na Deksalgin gel šahovskom igralištu” izjavili su iz farmaceutske kompanije Nobel i dodali kako ova kompanija ima namjeru i u budućnosti nastaviti sa socijalno odgovornim projektima kakav je renoviranje ovog šahovskog igrališta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus