Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Farmaceutska kompanija Nobel i njen brend Deksalgin gel renovirali šahovsko igralište na Grbavici

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
07.07.2015. u 09:10

Pored fizičke, brinuti i za umnu kondiciju

Već stoljećima, šah je jedna od najpopularnijih igara na svijetu. Šah je igra, umni sport, ali i mnogo više od toga, jer nas čini inteligentnijim, zrelijim i iznimno je dobar i za djecu

Šahovsko igralište na Grbavici u Sarajevu, gradu gdje je igranje šaha na otvorenom iznimno popularno, danas je ponovo zablistalo u veoma kreativnom, neobičnom dizajnu, na radost svih onih koji se druže i provode vrijeme igrajući ovu igru, ali i onih koji dolaze da je gledaju.

Internacionalna farmaceutska kompanija Nobel, koja više od 10 godina uspješno posluje u BiH, renovirala je šahovsko igralište na Grbavici i donirala nove klupe, šahovsku kutiju i figure. Ova kompanija, pored uspješnog poslovanja, poznata je i po izuzetno snažnoj poslovnoj etici, kako unutar, tako i izvan same kompanije. Do danas ima više od 80 vrhunskihproizvoda, koji bilježe izuzetne rezultate prodaje, te je jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda – Deksalgin gel, direktni 'krivac' za realizaciju ovog projekta. Svoju sve veću popularnost, naročito među starijim i sportski aktivnim građanima, Deksalgin gel je stekao zahvaljujući izuzetnoj efikasnosti i brzini u terapiji protiv boli i upale mišića, tetiva, ligamenata i zglobova.

“Željeli smo napraviti nešto jedinstveno. Raduje nas doprinos koji smo dali ovom dijelu grada. Smatramo da svaki čovjek, kako za fizičku, treba brinuti i za umnu kondiciju jer je i ona podjednako važna i zbog toga smo odlučili renovirati upravo šahovsko igralište. Naročito nas raduje činjenica da će starija populacija, koja voli ovu vrstu igre na otvorenom, ponovo uživati u šahovskoj igri i druženju na Deksalgin gel šahovskom igralištu” izjavili su iz farmaceutske kompanije Nobel i dodali kako ova kompanija ima namjeru i u budućnosti nastaviti sa socijalno odgovornim projektima kakav je renoviranje ovog šahovskog igrališta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus