Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Završen Šesti BAFE – „Balkan Art Fashion Event”

Modni radar

OBJAVLJENO:
27.06.2015. u 11:04

Mlade modna snage pokazale šta znaju

Šesti BAFE – „Balkan Art Fashion Event”, manifestacija namenjena promociji mladih modnih dizajnera i kreativaca, završena je u subotu, 20. juna izložbom fotografija pod nazivom „Dva“, Bogdana Zdjelara i Nemanje Vorkapića.

Bogdan Zdjelar i Nemanja Vorkapić, bubnjar i cvećar u ulozi fotografa, ogolili su  svoj pogled na telo prvi put u okviru VI „Balkan Art Fashion Event“-a. Bogdanov pogled na telo je erotski, provokativan, požudan. Telo je prikazano iz ugla animalnih emocija, koje pobuđuje, bile one duboke ili potpuno jeftine.

Nemanja gleda svet iz anatomije i pokreta. Telo kao aseksualni objekat u pokretu ili prosto tupo i tromo, u stanju je da izazove potpuno drugačiji spektar emocija. Emocija koje nemaju nikave veze sa samim telom. Kontrastne emocije koje izavaju prasak doboša i miris buketa sveže ubranog poljskog cveća.

BAFE je u okviru devet revija u prostoru beogradskog kluba „Drugstore“ predstavio stručnoj i široj javnosti kreacije 30 mladih modnih dizajnera, odabranih na regionalnom konkursu, na koji je pristiglo više od stotinu radova.

Revije su bile formulisane u tri tematske celine, formirane prema senzibilitetu autora, a na njima su svoje radove predstavili: Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelkovići Ana Barajević (SR), Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Mirjana Klepić (HR), JelenaJanković (SR), Stefan Ristić (SR), Angela Bogeska (HR), Mona Lacko (HR), Grayscale (SR), Maja Knez (SR), Dino Džinović (IT), Me and Machine (HR), 10 of 11 (SR), KolektivProba, Ivan Stepanović (SR), Katarina Božičković (SR), Đorđe Baščarević (SR), Aleksandra Jovanovska (MK), Gabrijela Krešić (HR), Sara Milevska i Prokopie Kjaev (MK), Isidora Prokić (SR), Nemanja Devetak (SR) od 20 časova, MarijaIgnjatović (SR), MilicaBačetić (SR), Marina Mićanović (SR), Andrea Jovanovska (SR), Milica Tričković (SR) i VillenaViscaria (SR).

Prateći program su činili izložba“Restore your mind” – eco art projekat, studenata Univerziteta Metropolitan, kao i projekat “Style with my touch”, u okviru koga su posetioci BAFE-a dobili priliku da ih stilizuje Srđan Šveljo, jedan od naših najistaknutijih stilista i modni urednik magazina “JOY”.

Zvaničnu make up podršku pruža edukativni centar “Caste Of Skill”, dobitnici nagradeza najbolji make uo magazina “Lepota i Zdravlje” na ovogodišnoj Beogradskoj nedelji mode.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

 

Tagovi: bafe
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus