Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Promovirana knjiga "Street Style Banja Luka by Dasha Gajic"

Streetstyle

OBJAVLJENO:
24.06.2015. u 23:27

IZVOR:
Style.ba / etrafika / Vanja Stokić

Sjajna priča započeta na Style.ba portalu

Dasha Gajić danas je najpoznatija i najuspješnija Street Style fotografkinja u regionu. Svoju profesionalnu karijeru započela je na stranicama Style.ba portala u augustu 2012.

Redakcija portala Style.ba portala ponosna je na činjenicu da je Dasha Gajić svojevremeno bila dio našeg tima. Redakcija joj želi mnogo sreće i uspjeha u  daljem radu. 

Inače, Dasha Gajić je svoj višegodišnji rada kao Street Style fotograf krunisla na neobičan način, napisavši i izdavši knjigu o svom hobbiju koji je pretvorila u posao. 

Prenosimo tekst sa portala etrafika.

"Dvogodišnji rad na blogu o uličnoj modi Street Style Banja Luka by Dasha Gajic rezultirao je istoimenom knjigom, koja je predstavljena publici u banjalučkom Staklencu. 

Čitaoci u njoj mogu pronaći više od 70 fotografija i tekstualni dio koji približava čitaocu rad Drage Daše Gajić, uz neizostavne anegdote koje su ga pratile. Kako autorka kaže, tokom dvije godine rada, njen objektiv zabilježio je oko 2.000 modela, ali je bilo nemoguće sve njih uključiti u ovo izdanje knjige.

“Morala sam se ograničiti na manji broj fotografija, ali je to povod za nova druženja i nove knjige. Uloženo je mnogo pozitivne energije i truda, kako mog, tako i mojih modela i sugrađana. Danas imamo jedan lijep trag koji će ostati generacijama koje dolaze”, kazala je ona, te dodala da će knjiga biti dostupna u knjižarama.

Krajem 2013. godine Draga Gajić objavila je publikaciju “Život i stvaralaštvo žena Banjaluke”, u kojoj je pisala o 20 žena (Nadeždi Nadi Lazarević, Margiti Hercl, Safikadi, hajdučici Mari, Jovanki Milošević…) kako bi ih otrgla od zaborava i sačuvala sjećanje na žene koje su prkosile okovima patrijarhalne sredine i bile ispred svog vremena. Kako je autorka nagovijestila, nada se da ćemo na jesen razgovarati o nekoj novoj knjizi jer trenutno ima mnogo toga u pripremi."

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus