Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

New Fashion Concept Sarajevo - novi modni događaj u BiH

Modni radar

OBJAVLJENO:
11.05.2015. u 20:05

Udruženje Bosland i Akademija modne kulture prezentiraju

New Fashion Concept Sarajevo je potpuno novi modni događaj u BiH, koji organizuju Udruženje Bosland i Akademija modne kulture.

Desetog maja u Hotelu Hollywood priredit će showroom, koji će biti otvoren od 10 do 20 sati, dok revijalni dio počinje u 17 sati revijom brenda Magic Knot, nastavlja se revijom brenda Princess Stuff by Senida Šepo u 18 sati i završava glavnom revijom večeri - La Boutique Hill's.
 
U ponedjeljak na istom mjestu pored cjelodnevnog showrooma prodajnog karaktera, u 17 sati počinje pravi mali umjetnički performans - umjetnost u modi modne dizajnerice Dragice Gudeljević, koja će predstaviti rezime svog dugogodišnjeg rada, a potom i VIP showroom zatvorenog karaktera za odabrane zvanice.
 
Business Centar Unitic 12. maja bit će mjesto održavanja urbanog programa sa street look i chic&wearable kolekcijama. Od 12 do 14 sati bit će postavljena izložba radova mladog i talentovanog modnog dizajnera iz Banje Luke Marka Fehera, potom slijedi revijalni program u 14 sati revijama Magic Knot, Myst nakita, Princess Stuff by Senida Šepo, Umin ormar by Belma Lizde-Kurt, S&M design, a u 18 se zatvara revijalni program kolekcijom LC Waikiki za najmlađe.


 
Za posljednji dan New Fashion Concept Sarajevo, 17. maja u Hotelu Bristol ostavljena je "haute couture" tj. visoka moda. Pored domaćeg dizajnera koji dizajnira kolekcije visoke mode Istoka Bratića, a koji će ujedno i otvoriti revijalni dio s početkom u 14 sati, doveli su talentovane dizajnere iz regiona - Mariju Stanković, Marka Marosiuka i Milicu Tričković, koji će prvi put u BiH predstaviti svoje kolekcije, već viđene na beogradskom i Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus