Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Jack Daniel's promovira odgovorno konzumiranje alkohola

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
31.03.2015. u 00:34

Ako voziš, ne pij!

Kada ste jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih proizvođača alkoholnih pića, briga o konzumentima treba biti jedan od prioriteta.

Jack Daniel's konstantno promovira odgovornu konzumaciju vlastitih proizvoda. Zbog toga je kreirana specifična youtube kampanja, čiji je naglasak na umjerenoj i odgovornoj konzumaciji alkoholnih pića.

Kroz specifičan video mix, koji prikazuje najčešće situacije lošeg ponašanja usljed prekomjerne konzumacije alkohola, kao što su glasan smijeh, slanje neprikladnih SMS poruka, naglašena agresivnost i nepromišljeno klađenje, je na interesantan i duhovit način poslata poruka o potrebi odgovornog konzumiranja alkohola. Naravno, akcenat je stavljen i na neophodno izbjegavanje vožnje automobila nakon konzumacije alkohola.

Kampanja je uspješno plasirana putem socijalnih medija u svim zemljama Zapadnog Balkana, a naročito se popularnom pokazala upravo u Bosni i Hercegovini.Na taj način je Jack Daniel's vrlo uspješno iskoristio moderne vidove komunikacije, kako bi još jednom dokazao da je prije svega svjetski priznata društveno odgovorna kompanija, koja vodi računa o svojim konzumentima.

       

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus