Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Najsretniji smo sa 38 odnosno 40 godina

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
07.02.2015. u 18:49

Djetinjstvo nije svim najbolji period života

Djetinjstvo je vjerojatno razdoblje na koje će većina pomisliti kada je riječ o najsretnijem razdoblju u životu, no, istraživanje nedavno provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da smo najsretniji u dobi od 38, odnosno 40 godina.

Tačnije, istraživanje koje je provela osiguravateljna kuća Beagle Street, a u kojem je sudjelovalo 1000 osoba starijih od 70 godina pokazalo je da su žene najsretnije u dobi od 38 godina, a muškarci u dobi od 40, prenosi Daily Mail.

 
Kao najsretnije trenutke u životu, većina ispitanika navela je - standardno - rođenje prvog djeteta, dan vjenčanja i rođenje unuka. Nakon toga slijede životni događaji i promjene kao što su odlazak u mirovinu, preseljenje, trenutak kada dijete prohoda te prvi susret s voljenom osobom, odnosno s partnerom, prenosi Index.hr.
 
Ispitanici su složni oko toga da je, unatoč stalnoj utrci za financijama i poslovnim uspjesima, ljubav na kraju uvijek važnija od novca, te da su uz to najvažniji zdravlje i dobri prijatelji.
 
Većina ispitanika, točnije njih 90 posto, navela je da ne žali za ničim posebnim, a oni, pak, koji ipak žale za nečim, navode pogrešno odabranu karijeru i snove koje nisu uspjeli ostvariti zbog te loše odluke.
 
Sedam posto ispitanika navelo je da žali zbog toga što nisu više putovali, a manji postotak njih naveo je da žali zbog razvoda te zbog preranog ulaska u brak.
 
Ispitanici su se oko savjeta koje žele uputiti mladima složili oko sljedećeg: vjerujte u sebe, voljene osobe ne uzimajte "zdravo za gotovo", imajte na umu da ništa vrijedno ne dolazi samo i nemojte biti ogorčeni.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus