Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Trendovi koji su obilježili 2014.

Beauty Zoom

OBJAVLJENO:
05.01.2015. u 22:31

IZVOR:
Sa godinom na izmaku akcenat se prebaci, pored razmišljanja o troškovima i tome kako da budemo bolja osoba u idućoj godini, također i na šminku. Djevo

Neira Kamerić, blogerica (deliriumblog.com)

Sa godinom koja nje iza nas akcenat se prebaci, pored razmišljanja o troškovima i tome kako da budemo bolja osoba u idućoj godini, također i na šminku.

Sa godinom koja nje iza nas akcenat se prebaci, pored razmišljanja o troškovima i tome kako da budemo bolja osoba u idućoj godini, također i na šminku. Djevojke već dolaskom prvih pahulja (ili u našem gradu prvog smoga) počnu da razmišljaju kako da se našminkaju za najluđu noć u godini. Ta euforija je prešla u trend, pa zimske makeup trendove obilježavaju šljokice i all that glitters.Ukoliko ostanete u granicama ukusnog, šljokice su dozvoljene na očima, obrazim i usnama. Naravno, za novogodišnju noć su neizbježne crvene usne, koje će svakoj djevojci i ženi dodati malo glamura u život.

Ipak, moje omiljeno godišnje doba, jesen, donosi i moj omiljeni izgled. Jesenji trendovi gotovo da podrazumijevaju mat podlogu, neutralne sjene i tamni ruž – što je svakako moj omiljeni look koji spretno provučem i kroz druga godišnja doba. Ovogodišnje jeseni zavladale su berry nijanse, odnosno nijanse boje bobičastog voća na usnama. Zavisno od Vaše hrabrosti mogli ste birati od sjajeva za usne u ovoj boji, pa sve do tamnih i bogatih ljubičastih nijansi.

Ljeto 2014 je obilježila lagana i prozračna šminka na licu, te karmini jarkih boja. Paleta boja se kretala od jarkih ružičastih pa do naglašenih narandžastih, koje su unijeli malo boje u ovogodišnje tmurno ljeto. Godišnje doba koje asocira na novo rađanje i preporod, proljeće, nas je pak obradovalo nježnim koraljnim i breskvastim tonovima, koji su došli kao pravo osvježenje nakon teške i tamne zimske šminke.

Najvažnijim makeup trendom prethodne obrve bih proglasila njihovo visočanstvo obrve koje su nepravedno bile zanemarene u prethodnom desetljeću. Zahvaljujući svjetskim zvijezdama i vizažistima akcenat je vraćen obrvama, te su dvije linije na licu postale neprihvatljive, a naglašene i prirodne obrve su postale hit.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus