Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Građani BiH i Jana: Donacijama u 2014. pomogli mnogim udrugama u cijeloj BiH

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
24.12.2014. u 23:36

Kompanija sa srcem

Godinu koja je na izmaku, dobrim djelima i pozitivnim osjećajima obilježila je kampanja Jana Voda s porukom koja se uz pomoć građana BiH odvijala preko stranice www.vodasporukom.com.

S ciljem da pomogne i razveseli one kojima je to najpotrebnije, te doprinese razvoju društva jednakih mogućnosti, Jana Voda s porukom stigla je u sve krajeve Bosne i Hercegovine. Sarajevo, Novi Travnik, Mostar, Banja Luka, Bihać i Pale gradovi su u kojima je Jana “Voda s porukom” donacijama pomogla lokalne neprofitne organizacije.

Humano putovanje počelo je u aprilu u Sarajevu, kada je velika humana kampanja Jana – Voda s porukom uz pomoć građana BiH realizirala prvu donaciju i pomogla NVO Altruist Svjetlo - za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima. Tom prilikom doniran je didaktički materijal za uspješan nastavak rada Art radionice, koji članovi udruge koriste u terapijske svrhe. Građani su prikupili i dovoljno humanih kapljica koje su omogućile donaciju i udruzi Pomozi.ba u vidu prehrambenih artikala, što je ova udruga iskoristila za pomoć stanovništvu ugroženim poplavama.

Na svom putu, Jana Voda s porukom družila se i s mališanima Edukacijsko-rehabilitacijskog centra ‘’Duga’’ u Novom Travniku, kojima je omogućila kupovinu potrebnih materijala za funkcioniranje i održavanje objekta u kojem boravi više od 90 štićenika. Cijeneći neizmjernu potporu koju Dječiji dom Mostar pruža djeci bez roditeljskoga staranja, Jana je omogućila donaciju prehrambenih proizvoda, i to prema željama malodobnih stanovnika ovoga doma.

Nakon Mostara i Banjalučani su se angažirali i sakupili dovoljan broj humanih kapljica putem www.vodasporukom.com i omogućili da Jana pruži potporu udruzi “Nova generacija”. Aktivnosti udruge posebno su usmjerene na promoviranje i zaštitu ljudskih prava, prvenstveno prava djeteta, te na provedbu programa za zaštitu ugroženih kategorija, djece i mladih.  Obzirom da Jana – Voda s porukom želi i podupire društvo jednakih mogućnosti, inicirala je pomoć ovoj udruzi u vidu računarske opreme.

Na pragu zime, u Tuzli je Jana Voda s porukom mališanima koji borave u centru ‘’Zemlja djece’’ osigurala topliji boravak. Nabavljeni su i ugrađeni novi prozori, te završeno utopljavanje dnevnog boravka. Dva nova aparata, prijeko potrebna u rehabilitaciji čak 2.000 članova Udruge građana oštećenog sluha i govora USK iz Bihaća, nabavljeni su zahvaljujući humanim kapljicama prikupljenim putem stranice www.vodasporukom.com.

Godinu u kojoj je dirnula srca mnogih, Jana Voda s porukom završava na Palama. Udruzi za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama ‘’Sunce’’, pružena je potpora u poboljšanju infrastrukture centra.

Jana zahvaljuje svima koji su prepoznali humanitarnu notu projekta Jane Vode s porukom i priključili se u realizaciji projekata na web stranici www.vodasporukom.com. Humanitarnost se nastavlja i dalje. Pridružite se i vi posjetom straniciwww.vodasporukom.com, poruke dijelite na društvenim mrežama i pomozite prikupljanje humanih kapljica koje će biti pretočene u donacije. Svaka kapljica je korak bliže realizaciji dobrog djela, a dobro se dobrim vraća.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus