Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

„RIĐANOVIĆ O JEZIKU i još nekim stvarima iz Tamnog Vilajeta“

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
03.12.2014. u 15:02

Predstavljeno drugo, prošireno, izdanje knjige

U sarajevskom kafeu Theatre, pred brojnom publikom je predstavljeno drugo, prošireno, izdanje knjige„RIĐANOVIĆ O JEZIKU i još nekim stvarima iz Tamnog Vilajeta“, autora profesora Midhata Riđanovića.Knjiga sadrži eseje o jeziku i pravopisu kao i članke o političko-ekonomskoj krizi u BiH.

- Prvo izdanje knjige naišlo je na nevjerovatno pozitivne reakcije čitatelja i bila je bestseler. Druga knjiga govori o aktuelnim temama i problemima s kojima se današnja BiH i društvo u cjelini suočavaju. Nadam se da će i ovo prošireno izdanje postići jednak uspjeh“, poručio je Riđanović nakon predstavljanja knjige.

Midhat Riđanović je profesor emeritus engleskog jezika i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Objavio je više radova iz opće lingvistike, gramatike i fonetike bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika, te iz kontrastivne analize ovog jezika u odnosu na engleski.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus