Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Alnatura kaša od četiri vrste žitarica povučena iz dm trgovina

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
28.11.2014. u 13:28

Mogući zdravstveni rizici za dojenčad i bebe

Trgovački lanac dm drogerie markt obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povučena cijela serija proizvoda Alnatura kaša od četiri vrste žitarica 250 g, s rokom trajanja 30.11.2015. Razlog povlačenja je što su u uzorku ove Alnatura kaše pronađeni tragovi tropanskog alkaloida, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. Proizvod se povlači kako bi se isključili mogući zdravstveni rizici za dojenčad i bebe.

Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura kašu od četiri žitarice s rokom trajanja 30.11.2015. Kupci koji su u posjedu navedene Alnatura kaše mole se da prestanu s upotrebom iste te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda. Rok trajanja proizvoda naznačen je na dnu ambalaže.

Alnatura iskreno žali zbog ovog događaja i izvinjava se radi eventualnih neugodnosti.

Pozadinske informacije:

Tropanski alkaloid je prirodni sastojak koji se nalazi u pojedinim biljkama i služi za odbranu od štetočina. Biljke s tropanskim alkaloidem mogu se pronaći na poljoprivrednim površinama na kojima se uzgajaju žitarice. Prilikom žetve njihove sjemenke mogu biti pokupljene zajedno s žitaricama i dospjeti u namirnice. Ove sjemenke se nakon žetve sortiraju i uklanjaju, ali zahvaljujući modernim laboratorijskim analizama u namirnicama mogu biti pronađeni i njihovi najmanji tragovi. Alnaturini proizvodni partneri su u svoje proizvodne procese uključili daljnje mjere nadzora i kontrole. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus