Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Alnatura kaša od četiri vrste žitarica povučena iz dm trgovina

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
28.11.2014. u 13:28

Mogući zdravstveni rizici za dojenčad i bebe

Trgovački lanac dm drogerie markt obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povučena cijela serija proizvoda Alnatura kaša od četiri vrste žitarica 250 g, s rokom trajanja 30.11.2015. Razlog povlačenja je što su u uzorku ove Alnatura kaše pronađeni tragovi tropanskog alkaloida, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. Proizvod se povlači kako bi se isključili mogući zdravstveni rizici za dojenčad i bebe.

Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura kašu od četiri žitarice s rokom trajanja 30.11.2015. Kupci koji su u posjedu navedene Alnatura kaše mole se da prestanu s upotrebom iste te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda. Rok trajanja proizvoda naznačen je na dnu ambalaže.

Alnatura iskreno žali zbog ovog događaja i izvinjava se radi eventualnih neugodnosti.

Pozadinske informacije:

Tropanski alkaloid je prirodni sastojak koji se nalazi u pojedinim biljkama i služi za odbranu od štetočina. Biljke s tropanskim alkaloidem mogu se pronaći na poljoprivrednim površinama na kojima se uzgajaju žitarice. Prilikom žetve njihove sjemenke mogu biti pokupljene zajedno s žitaricama i dospjeti u namirnice. Ove sjemenke se nakon žetve sortiraju i uklanjaju, ali zahvaljujući modernim laboratorijskim analizama u namirnicama mogu biti pronađeni i njihovi najmanji tragovi. Alnaturini proizvodni partneri su u svoje proizvodne procese uključili daljnje mjere nadzora i kontrole. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus