Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Ansambl Ravnica u Coloseum Clubu

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
13.11.2014. u 09:43

Ponovo u Sarajevu

Rado viđeni gosti Coloseum Cluba, članovi Ansambla Ravnica ponovo sviraju u Coloseum Clubu i to u subotu, 15.11. sa početkom u 22 sata!

Rado viđeni gosti Coloseum Cluba, članovi Ansambla Ravnica ponovo sviraju u Coloseum Clubu i to u subotu, 15.11. sa početkom u 22 sata!

 Tamburaški orkestar Ravnica, postoji od 1992. godine, a od samih početaka njeguje tradicionalnu tamburašku muziku.  Vremenom se zbog tržišta njihov repertoar proširio i sada uključuje dobro usvirane starogradske i narodne melodije sa cijelog prostora bivše Jugoslavije, domaće i strane pop/rock numere i klasičnu muziku i evergreen. Upravo zbog toga Ansambl je tokom svoje bogate karijere zabilježio mnoga lokalna i inostrana gostovanja u evropske države kao što su Njemačka, Austrija, Francuska, Rumunija, itd.  

 

Ansambl je ove godine na "Festivalu bunjevačkih pisama", koji se održao 28.09.2014. u Subotici, publici predstavio novu autorsku numeru "Siromah", za koju je muziku, tekst i aranžman uradio Nikola Jaramazović. Publika u Coloseum Clubu će ove subotu imati priliku da uživa u izvedbi ove i mnogih drugih autorskih pjesama ali i raznovrsnih obrada hitova i odličnoj atmosferi.

Provjerite zašto Ansambl Ravnica  svakim svojim nastupom oduševljava sve prisutne i zašto sa radošću prihvaćaju svaki poziv da ponovo sviraju i uvesele sarajevsku publiku.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus