Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Rođena 150. beba začeta u Bahceci BiH IVF Centru

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
16.09.2014. u 00:14

REVOLUCIONARNI EMBRYOSCOP DOSTUPAN PACIJENTIMA U BiH

Jedna od najsavremenijih tehnologija u IVF tretmanima kojom je otvorena nova era u liječenju neplodnosti jeste sistem EmbryoScopa, odnosno sistem dinamičkog nadzora embrija i zahvaljujući Bahceci BiH IVF Centru dostupan je i pacijentima u našoj zemlji.

Polazeći od činjenice da je kvalitetna laboratorija osnovni preduvjet za vrhunske medicinske tretmane u liječenju neplodnosti, u Bahceci BiH IVF Centru su zaokružili cijelu uslugu – od laboratorije koja sarađuje sa najvećim genetičkim laboratorijima u svijetu, preko vrhunske dijagnostike do EmbryoScopa koji je još uvijek jedini u Bosni i Hercegovini, što ih s pravom čini jednom od pet najvećih IVF grupacija u Evropi. U prilog ovim činjenicama ide i informacija da se proteklog vikenda rodila 150. beba začeta u Bahceci BiH IVC Centru.

«Prvi smo i jedini u Bosni i Hercegovini koji nudimo dinamičko praćenje embrija EmbryoScop-om, što uz kompletnu laboratorijsko-dijagnostičku logistiku našu instituciju čini liderom u liječenju neplodnosti u ovoj zemlji», istakao je embriolog Cihan Goktas (Džihan Goktaš), koji je nakon višegodišnjeg iskustva u Bahceci centru u Istambulu postao dio bh. Bahceci tima. «Omogućivši redovno posmatranje svih faza razvoja, odgovarajućom tehnologijom osigurava se veća vjerovatnoća odabira zdravih embrija, te se istovremeno povećava postotak postizanja uspjeha i kod ograničenog broja embrija», pojašnjava način na koji EmbryoScop funkcionira embriolog Goktaš i ističe da ovaj uređaj omogućava neprekidno praćenje tokom 144 sati x 60 minuta, za razliku od statičnih sistema.

Pored ovog sistema, jedinog u BiH, pacijentima su na raspolaganju brojne dijagnostičke metode i testovi kojima je kvalitet medicinskih usluga u ovoj insitituciji podignut na najvišu moguću razinu. U Bahceci BiH IVF Centru na raspolaganju su i ERA, aCGH, IMSI mikroskop, laser za embrio biopsije,kao dio najsavremenije dijagnostike koja omogućava detaljan uvid u medicinsko stanje pacijenata odakle počinje proces liječenja neplodnosti zasnovan na sofisticiranim dijagnostičkim rezultatima, kao i praćenje uspješnosti samog procesa.

«Budući da je prvo savjetovanje besplatno, pozivamo zainteresirane da posjete Bahceci BiH IVF Centar i upoznaju se sa svim savremenim medicinskim tehnologijama koje su im na raspolaganju», poručio je Džihan Goktaš, embriolog Bahceci BiH IVF Centra.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus