Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Beč: Održan „Jazzfest Wien“

Beč: Održan „Jazzfest Wien“
Foto credits: Jack Guy
Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
30.07.2014. u 00:10

Nastupi vrhunskih umjetnika

U Beču se od 26. juna do 8. jula 2014. godine po 24. put održao festival džeza „Jazzfest Wien“ koji predstavlja jedan od vrhunaca austrijskog festivalskog ljeta. Koncerti Jazzfesta su se održavali na više lokacija, između ostalog i u Bečkoj državnoj operi (Wiener Staatsoper) i u poznatom bečkom džez klubu „Porgy & Bess“.

Prvog dana festivala posjetioci su uživali uz koncert „Duško Goykovich Kvarteta“, čiji se osnivač, crnogorski trubač i kompozitor Duško Gojković, ubraja među legende evropskog džeza.

Na festivalu su se pojavila  mnogobrojna poznata imena poput Charlesa Bradleya i Sharon Jones koji će prvog jula nastupio u operi. Pored pomenutih džez legendi na festivalu su učestvovali  i afro-iberijska pjevačica Buika i irska pop-pjevačica Sinéad O' Connor. Iako se na prvi pogled čini da se O' Connor svojom muzikom baš i ne uklapa u ovaj muzički pravac, organizatori su se odlučili pozvati je zbog njenog društveno-političkog angažmana koji u džez muzici igra bitnu ulogu.

Publikuj e zabavljala i ikona reggaea Jimmy Cliff, koji je 2013. godine osvojio nagradu Grammy za svoj 38. album „Rebirth“. Pored pomenutih legendi, među kojima su i Al Jarreau i Natalie Cole, na Jazzfestu su  nastupati i mnogi mladi talenti.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus