Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Kratki animirani film Berina Tuzlića na kalifornijskom filmskom festivalu «Brainwash»

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
29.07.2014. u 10:33

Višestruko nagrađivano ostvarenje

Kratki animirani film “Fuck off” bh. autora, Berina Tuzlića, prikazan je na putujućem kalifornijskom filmskom festivalu "Brainwash". Višestruko nagrađivani film “Fuck off” našao se u dijelu programa sa poznatim američkim animatorima.

Filmovi koji se prikazuju na ”Braniwash” filmskom festivalu spadaju u umjetnost koja čini odličan miks originalnog humora i inovativnih animacija prikazanih kroz kratke filmove u produkciji visoke kvalitete.

Film ”Fuck Off” na veoma intrigantan način ilustrira bahati odnos čovjeka prema svijetu životinja. Kroz ovaj film autor se kroz kolorit tradicionalne animacije igra bojama, te na taj način nastoji probuditi plemenitije stavove prema životinjama, ali i uopće.

“Zaista mi je veliko zadovoljstvo učestvovati na Film Festivalu kao što je ”Brainwash”, jer je ovo odličan način da publici ponudimo kreativnija i svježija filmska ostvarenja. Imajući u vidu da sam kroz ovaj kratki film ispričao priču o pravdi koja je postala deficitarna i u zaštiti životinja od ljudi, a što je jedna od najaktuelnijih tema današnjice, moram priznati da sam s nestrpljenjem iščekivao reakciju publike” – kazao je Berin Tuzlić, autor filma “Fuck off”.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus