Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu

Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu
Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu
Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
03.07.2014. u 09:29

IZVOR:
Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu

dm kampanja „Djeca sunca“

Kao dio kampanje „Djeca sunca“ kompanija dm organizuje besplatne preglede kože za posjetioce bosanskohercegovačkih kupališta. Serija pregleda pod nazivom “Sunce, ti i ja...” počinje na sarajevskoj Termalnoj rivijeri Ilidža u subotu 5.7.2014.

 Već treću godinu kompanija dm sprovodi kampanju „Djeca sunca“ s ciljem informisanja i educiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od štetnog uticaja sunca i o prevenciji bolesti kože. Kako bi što veći broj građana potakao na odgovorno ponašanje na suncu, dm i ovog jula na bosanskohercegovačkim kupalištima organizuje  besplatne dermatološke preglede pod nazivom „Sunce, ti i ja...”. Ova inicijativa je do sada izazivala pozitivne reakcije u javnosti, a da za njom postoji potreba pokazuje i podatak da je od ukupno 280 osoba koje su pregledane prošle godine svaka šesta upućena na dalje pretrage radi uočenih  promjena na koži. Broj lokacija pregleda raste iz godine u godinu, a time i broj posjetilaca koji sudjeluju u akciji. Ove godine pored javnih bazena i kupališta u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, po prvi put obuhvaćene su i neumske plaže.

Prvi u ovogodišnjoj seriji dermatoloških pregleda održat će se na sarajevskoj Termalnoj rivijeri Ilidža, u subotu 5.7.2014, od 12:00 do 17:00 sati. Preglede će vršiti specijalisti Dermatološkog društva, a posebna pažnja bit će poklonjena najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima kako bi se uputili da od malih nogu vode brigu o pravilnoj zaštiti. Da bi dan na suncu protekao bez crvenila i opekotina bit će podijeljene narukvice s indikatorom UV zračenja, a za sve prisutne pripremljeno je obilje zabave i atraktivne igre namijenjene svim generacijama. Najmlađi će se družiti s klaunom, dok odrasle očekuje aerobik u vodi i igra „Čovječe ne ljuti se“ sa figurama živih igrača.

- Posjetite nas ove subote na bazenima Termalne rivijere Ilidža, na adresi Butmirska cesta 18. Izjave za medije planirane su u 14:00 sati    poručuju  iz   kompanije    dm.

Nakon Sarajeva, dermatološki pregledi nastavit će se na tuzlanskim Panonskim jezerima 12.7, ispred neumskog hotela Sunce 19.7, te na banjalučkom Aquana bazenu 26.7.2014.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus