Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu

Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu
Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu
Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
03.07.2014. u 09:29

IZVOR:
Besplatni dermatološki pregledi u Sarajevu

dm kampanja „Djeca sunca“

Kao dio kampanje „Djeca sunca“ kompanija dm organizuje besplatne preglede kože za posjetioce bosanskohercegovačkih kupališta. Serija pregleda pod nazivom “Sunce, ti i ja...” počinje na sarajevskoj Termalnoj rivijeri Ilidža u subotu 5.7.2014.

 Već treću godinu kompanija dm sprovodi kampanju „Djeca sunca“ s ciljem informisanja i educiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od štetnog uticaja sunca i o prevenciji bolesti kože. Kako bi što veći broj građana potakao na odgovorno ponašanje na suncu, dm i ovog jula na bosanskohercegovačkim kupalištima organizuje  besplatne dermatološke preglede pod nazivom „Sunce, ti i ja...”. Ova inicijativa je do sada izazivala pozitivne reakcije u javnosti, a da za njom postoji potreba pokazuje i podatak da je od ukupno 280 osoba koje su pregledane prošle godine svaka šesta upućena na dalje pretrage radi uočenih  promjena na koži. Broj lokacija pregleda raste iz godine u godinu, a time i broj posjetilaca koji sudjeluju u akciji. Ove godine pored javnih bazena i kupališta u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, po prvi put obuhvaćene su i neumske plaže.

Prvi u ovogodišnjoj seriji dermatoloških pregleda održat će se na sarajevskoj Termalnoj rivijeri Ilidža, u subotu 5.7.2014, od 12:00 do 17:00 sati. Preglede će vršiti specijalisti Dermatološkog društva, a posebna pažnja bit će poklonjena najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima kako bi se uputili da od malih nogu vode brigu o pravilnoj zaštiti. Da bi dan na suncu protekao bez crvenila i opekotina bit će podijeljene narukvice s indikatorom UV zračenja, a za sve prisutne pripremljeno je obilje zabave i atraktivne igre namijenjene svim generacijama. Najmlađi će se družiti s klaunom, dok odrasle očekuje aerobik u vodi i igra „Čovječe ne ljuti se“ sa figurama živih igrača.

- Posjetite nas ove subote na bazenima Termalne rivijere Ilidža, na adresi Butmirska cesta 18. Izjave za medije planirane su u 14:00 sati    poručuju  iz   kompanije    dm.

Nakon Sarajeva, dermatološki pregledi nastavit će se na tuzlanskim Panonskim jezerima 12.7, ispred neumskog hotela Sunce 19.7, te na banjalučkom Aquana bazenu 26.7.2014.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus