Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Premijera filma Danisa Tanovića „Bubamara – Linije koje nas spajaju“

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
22.06.2014. u 23:29

Film kojim je Coca-Cola ovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču

U sarajevskom kinu Cinema City premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom „Bubamara – Linije koje nas spajaju“, u režiji Danisa Tanovića. Riječ je o filmu kojim je kompanija Coca-Colaovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču, jednu odsamo 5 odabranih priča iz cijelog svijeta.

Film „Bubamara – Linije koje nas spajaju“ je jedna emotivna piča fudbalskog stručnjaka Predraga Pašića i Fudbalske sportske škole „Bubamara“. To je priča o fudbalu koji ističe ono što je najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja nas bez obzira na razlike.Radnja filma prati Predraga i polaznike njegove „Bubamare“ od samih početaka u ratnom periodu, pa sve do danas kada su mnogi od njih već uspješni fudbaleri.

„Kada sam dobio prijedlog od Coca-Cole da snime film o meni i Bubamari, prihvatio sam bez razmišljanja jer sam u tome vidio još jednu priliku da pokažem svima, a posebno djeci, da je fudbal jedinstven sport koji nas ujedinjuje bez obzira na okolnosti i različitosti. Nadam se da ćemo ovom pričom potaknuti mlade da sanjaju svoje snove, da se trude, jer je uspjeh moguć. Ali bih volio isto tako potaknuti i našu državu da povedu malo više računa o mladima, da im daju priliku da iskoriste svoje talente kod nas, kako ne bi išli u druge zemlje da postanu veliki i uspješni“, izjavio je ovom prilikom Pašić.

Coca-Cola i fudbal su decenijama dvije najveće strasti mladih širom svijeta. U ovoj godini, kada je fudbal centar svijeta i kada se BiH po prvi put plasirala na Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Coca-Cola nastavlja tradiciju spajanja ljudi u ljubavi prema fudbalu, širenja fudbalske strasti i kroz svoje projekte omogućava da svi budu dio svjetske fudbalske priče.„Nedavno smo u BiH, u saradnji sa FIFA-om donijeli Trofej Svjetskog prvenstva kojeg su brojni ljubitelji fudbala imali prilikuvidjeti izbliza, a sada vam krozfilm kojeg ćete vidjeti večeras, donosimo jednu posebnu fudbalsku priču koja će nadam se dotaći vaša srca i još jednom pokazati kako je fudbal jedna od niti koje nas spajaju, bez obzira na razlike“ izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria d.o.o.

Premijernoj projekciji, pored predstavnika Coca-Cole i režisera, prisustvovali su glavni protagonisti filma, filmski predstavnici, partneri i prijatelji Coca-Cole i predstavnici medija.

On-line i TV premijera filma za širu javnost, planirana je za subotu, 14. 6. u večernjim satima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus