Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Haljina od omota Quickie kroasana pobjednica izložbe "Zakopčaj me selotejpom"

Modni radar

OBJAVLJENO:
15.04.2014. u 10:03

IZVOR:
KLIX.ba

Neobično modno takmičenje

Izložba haljina od ambalažnih materijala renomiranih brendova na bosanskohercegovačkom tržištu, proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera bila je postavljena na Trgu "Zakopčaj me selotejpom" u BBI Centru u Sarajevu od 22.03. do 14.04.2014. godine. Haljina napravljema od omota Quickie na izložbi "Zakopčaj me selotejpom" proglašena je najljepšom

 
Svi posjetitelji BBI Centra koji su u ovom periodu prošetali Trgom "Zakopčaj me selotejpom" mogli su glasati za njima najljepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju u prostoru izložbe. 
 
Haljine su izrađene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki kao što su Dino kafa d.o.o., Živinice, Ecoton d.o.o., Sarajevo, Podravka d.o.o., Sarajevo, Spanish market d.o.o., Sarajevo, a pridružene su im i haljine od ambalažnih materijala kompanija članica Ekopaka d.o.o. Sarajevo - prijatelja projekta, te haljine s obilježjima partnera na projektu BBI Centra te medijskog partnera Antene Sarajevo.
 
Haljine od raznovrsnih ambalažnih materijala i ambalaže poznatih robnih marki izradili su renomirani bosanskohercegovački modni kreatori Belma Arnautović; Istok Bratić; Adnan Hajrulahović Haad; Suada Kuloglija; Ivana Lovreković, I.LO; Ana Lukenda, MOA baggeek; Lejla Ramić, Nermina Varešanović i Samina Zajko koji iskorak u područje ambalažnih materijala smatraju velikim izazovom:
 
Cilj projekta bio je istaknuti značaj ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda, promovirati proizvod, a prigodnim opisima koji su stajali uz svaku haljinu informirali su se i educirali potrošači o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, s posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštitu okoliša.
Izložba haljina od ambalažnih materijala renomiranih brendova na bosanskohercegovačkom tržištu, proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera bila je postavljena na Trgu "Zakopčaj me selotejpom" u BBI Centru u Sarajevu od 22.03. do 14.04.2014. godine. 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus