Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Biti svoj

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
02.04.2014. u 23:46

IZVOR:
Ines Sandžaktević

Kolumna

Nekako se i sam naslov čini nemogućim u današnje vrijeme kada je moderan umjetni ten, lice tamnije za par nijansi i Phostoshop.

No, biti svoj u u upravo takvo vrijeme postalo je – luksuz! Šminkom pokušavamo da prekrijemo loš dan ili raspoloženje, posljedice prethodne noći, što je i u redu, no vjerujte, nema te šminke koja može prekriti loš karakter ili ponašanje. Problem nastaje kada osoba ne prihvata sebe u pravom izdanju : sa krupnim očima, malim usnama, niskim rastom, razmakom među zubima .. i na razne načine pokušava da promjeni te svoje osobine. Vjerovatno jer ne shvata da je upravo u tim različitostima prava ljepota! Stav da smo lošiji jer smo drugačiji i ne čudi, sa obzirom na brojne plakate kojima nas redovno bombarduju gdje susrećemo djevojke i muškarce idealnih mjera, no, treba imati na umu da ni oni nisu savršeni. Ljepota je u nesavršenosti i svim onim unutrašnjim osobinama koje nas čine baš takvima kakvi jesmo! Fizički izgled nas može zainteresovati samo na kraći period, no zadržat će nas pored neke osobe samo pravi karakter, stvarne osobine i slični (ili baš suprotni) interesi. Šminka ili ispravljanje sitnih nedostataka može nam pomoći da izgledamo bolje, no, pravo samopouzdanje dolazi iznutra, ma koliko nevjerovatno to bilo. Ako ste zadovoljni svojim životom, svojim postignutim ciljevima, imate ljude oko vas koji vas vole (u prevodu – prihvaćaju takvi kakvi jeste), onda će se to primjetiti i na vašoj fizičkoj ljepoti. Ne postoji sredstvo koje može zamjeniti sreću i zadovoljstvo svojim životom. 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus