Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Promovisano novo besplatno izdanje Priručnika za trudnice

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
21.03.2014. u 10:12

Mercator i Cryo Save predstavili zajedničke projekte

Mercator BH i kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija za BiH, predstavili su zajednički projekat koji će biti od koristi za lokalnu zajednicu, kupce Mercatora BH i korisnike usluga Cryo- Save-a.

Ovom saradnjom kupci Mercatora će imati dodatne pogodnosti.  Svi korisnici Mercator Pika kartice  moći će ostvariti popust u visini od 50 EUR-a prilikom plaćanja usluge pohranjivanja matičnih ćelija, kao i  popust od 30 % za DNK analizu koji se odobrava  za njih i njihove porodice.
 
“Jedno od strateških opredjeljenja Mercator BH jeste da svoju ponudu i usluge jasno diferencira u odnosu na konkurentsko okruženje, bilo da se radi o atraktivnim proizvodima sa prihvatljivim cijenama ili o nekim dodatnim vrijednostima koje naš kupac može ostvariti kupovinom u Mercatorovim trgovinama. Vodeći se ovim strateškim opredjeljenjem prepoznali smo mogućnost da u saradnji sa Cryo- Save-om svim korisnicima Mercator Pika kartice omogućimo da ostvare povoljniju uslugu čuvanja matičnih ćelija kod vodeće  evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija. 
Kao što vidite, ovaj put smo išli i korak dalje, pratimo savremene trendove i svjesni smo rastućeg interesa za pohranjivanje matičnih ćelija. Ponudu za saradnju na ovom području smo odmah sa zadovoljstvom prihvatili. U našim Centrima biće realizovane promocije i predavanja koja su edukativnog karaktera za buduće majke i sve koji pomažu majkama da budu uspješne u svojoj najljepšoj ulozi. Smatram da će kupci prepoznati naša nastojanja i iskoristiti mogućnosti koje im nudimo kroz ovu saradnju”, istakao je ovom prilikom g-din. Neven Hadžisulejmanović, direktor društva Mercator BH
 
 „Cryo-Save, kao najveća i vodeća evropska banka matičnih ćelija, predstavlja najviše svjetske standarde u ovoj oblasti. Mercator je vodeći trgovački lanac u regionu i sasvim je logična saradnja između vodećih brendova, a što će donijeti nove mogućnosti i benefite za korisnike naših usluga. Zajedničkim projektima želimo obogatiti naše društveno odgovorno poslovanje, a regionalno iskustvo Mercatora će nam biti od izuzetnog značaja, jer je Mercator poznat po društvno odgovornim akcijama, te brigom o svojim kupcima, ali i široj društvenoj zajednici. Prvi projekti koji su od značaja za širu zajednicu su već započeli, i trajaće tokom čitave godine“, izjavila je g-đa Sanja Todorović-Vujičić, generalna direktorica FAMILY-PLUS-a.
 
FAMILY-PLUS, partner Cryo-Save-a u BiH, predstavio je novo izdanje priručnika za trudnice „TRUDNOĆA I POROĐAJ - Psihofizička priprema trudnice za porođaj i majčinstvo“ koji je dostupan potpuno besplatno svim trudnicama u Bosni i Hercegovini.
 
Priručnik za trudnice je pripremila kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, uz veliku podršku Mercatora i ostalih partnera projekta, a to su: Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik. U sadržaju novog izdanja Priručnika koji je urađen u saradnji sa relevantnim stručnjacima, ljekarima, akušerskim sestrama itd. Na 70 strana u koloru i tiražu od 30.000 primjeraka, koji su besplatno dostupni svim trudnicama u BiH, detaljno su obrađene teme koje su vezane za trudnoću, porođaj i majčinstvo.
 
,,Novo izdanje ima poseban značaj jer su u njemu uvrštena iskustva majki kojima je od velike koristi bio upravo prvi Priručnik koji smo izdali prošle godine. One su, prenoseći svoja iskustva, poboljšale ovogodišnji Priručnik, a koji će svim budućim roditeljima pružiti potrebnu pomoć i podršku kada dolazi novi član porodice. Biti roditelj je jedno čudesno putovanje i jedno od najuzbudljivijih ljudskih  iskustava . Ovaj priručnik je tu da pomogne svim budućim roditeljima da se suoče sa izazovima, nadama, strahovim,a koji  su dio porodičnog života, i da im da odgovore na njihova brojna pitanja. Posebno se zahvaljujem svim partnerima, a to su: Mercator, Dukat, Podravka, Salvus, Baby Centar, Alma Ras, Fructal, Didaco, Nova banka, Solgar, Cella Viva, Porodilište Podobnik na velikoj pomoći i saradnji,  izjavila je na promociji g-đa Todorović-Vujičić.
 
Sve zainteresovane trudnice mogu  dobiti besplatan primjerak Priručnika u školama za trudnice, ginekološkim zdravstvenim ustanovama, kako javnim tako i privatnim, ili ga naručiti u elektronskoj verziji na www.maticnecelije.eu. Priručnik se može preuzeti i direktno u kancelarijama Cryo-Save-a u Sarajevu, Banjaluci i Tuzli. 
 
 
 
O CRYO-SAVE-u: 
Cryo-Save je vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa 5 vlastitih laboratorija u Belgiji, Njemačkoj, Indiji, Južnoafričkoj Republici i Arapskim Emiratima, prisutna na 6 kontinenata u preko 70 zemalja svijeta. Cryo-Save je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u Top 10 banaka svijeta, od ukupno 485 koliko ih trenutno posluje  u svijetu. Broj sačuvanih uzoraka, koji prelazi 250 000, Cryo-Save čini najvećom bankom u Evropi, a najsavremeniji standardi i tehnologija garantuju da su matične ćelije pohranjene  u Cryo-Save-u prihvatljive u svim klinikama, bolnicama i institutima širom svijeta. U BiH Cryo-Save je prisutan od 2009., a do sada je više od 4.000 porodica uspješno pohranilo matične ćelije svoje djece u Cryo-Save-u, za sigurniju budućnost cijele porodice.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus