Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Cryo-Save kupio banku matičnih ćelija „Salveo Biotechnology“ iz Švajcarske

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
16.03.2014. u 10:23

Akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija

Akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela Salveo Biotehnology, renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi u Švajcarskoj.  Potpisani ugovor podrazumijeva preuzimanje svih aktivnosti Salveo Biotehnology od strane Cryo-Save-a, a koje su vezane za pohranjivanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.
Salveo Biotehnology, švajcarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi,  specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švajcarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švajcarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.
Čelnici Cryo-Save-a kažu da akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost Cryo-Save-u i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa Salveom jača se liderska pozicija Cryo Save-a  i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Save-u. 
 
 
„Preuzimanje švajcarske banke Salveo već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group,  jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija Cryo-Save u Evropi.“, izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog  i ovlaštenog  partnera Cryo-Save-a za Bosnu i Hercegovinu.
Cryo-Save je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za Cryo-Save.  Akcija pod nazivom „Prijavi se za budućnost!“, nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6.  i 7. mjesecu,  počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu  i www.facebook.com/maticnecelije.eu
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus