Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Cryo-Save kupio banku matičnih ćelija „Salveo Biotechnology“ iz Švajcarske

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
16.03.2014. u 10:23

Akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija

Akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela Salveo Biotehnology, renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi u Švajcarskoj.  Potpisani ugovor podrazumijeva preuzimanje svih aktivnosti Salveo Biotehnology od strane Cryo-Save-a, a koje su vezane za pohranjivanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.
Salveo Biotehnology, švajcarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi,  specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švajcarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švajcarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.
Čelnici Cryo-Save-a kažu da akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost Cryo-Save-u i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa Salveom jača se liderska pozicija Cryo Save-a  i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Save-u. 
 
 
„Preuzimanje švajcarske banke Salveo već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group,  jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija Cryo-Save u Evropi.“, izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog  i ovlaštenog  partnera Cryo-Save-a za Bosnu i Hercegovinu.
Cryo-Save je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za Cryo-Save.  Akcija pod nazivom „Prijavi se za budućnost!“, nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6.  i 7. mjesecu,  počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu  i www.facebook.com/maticnecelije.eu
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus