Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

U Laktašima će se održati besplatni pregledi kože

NEWS

OBJAVLJENO:
13.07.2013. u 14:56

U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt će organizovati besplatne preglede kože u Laktašima na kompleksu otvorenih bazena, 13.7.2013. godine od 12:00 do 17:00 sati.

  U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt će organizovati besplatne preglede kože u Laktašima na kompleksu otvorenih bazena, 13.7.2013. godine od 12:00 do 17:00 sati. Izjave za medije obezbijeđene su od 12:30 sati. Za sve posjetioce bazena osim pregleda kože kod dermatologa, dm je pripremio i zabavni program u sklopu kojeg će se održati aerobik u vodi te kutak za najmlađe u kojem će se mališani družiti sa klovnom i na zabavan način naučiti kako zaštiti kožu od sunca. “Cilj provođenja ove aktivnosti je da preventivno djelujemo, informišemo i educiramo građane o važnosti redovnih pregleda kože. Ovo je druga godina zaredom kako provodimo društveno odgovornu kampanju 'Djeca sunca' jer s ovom kampanjom želimo ukazati na značaj pravilne zaštite kože od UV zraka. U kutku za najmlađe, mališani će imati priliku da se na zabavan način upoznaju s opasnostima koje donosi izlaganje suncu bez adekvatne zaštite kože”, kazala je Admira Isaković, voditeljica odjela Nabava i Marketing kompanije dm drogerie markt. Ključ uspješnog liječenja melanoma je u ranom otkrivanju te Svjetska zdravstvena organizacija ističe četiri glavna simptoma pri promjeni mladeža i transformaciji u melanom, poznata kao ABCDE simptomi: Assymetry (asimetrija), Border (rubovi), Color (boja), Diametar (promjer) te Elevation (uzdignuće). Tokom cijele godine potrebno je redovno pregledati kožu i mladeže te ukoliko se uoči sumnjiva promjena važno je odmah reagovati i potražiti savjet dermatologa.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus