Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

U Laktašima će se održati besplatni pregledi kože

NEWS

OBJAVLJENO:
13.07.2013. u 14:56

U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt će organizovati besplatne preglede kože u Laktašima na kompleksu otvorenih bazena, 13.7.2013. godine od 12:00 do 17:00 sati.

  U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt će organizovati besplatne preglede kože u Laktašima na kompleksu otvorenih bazena, 13.7.2013. godine od 12:00 do 17:00 sati. Izjave za medije obezbijeđene su od 12:30 sati. Za sve posjetioce bazena osim pregleda kože kod dermatologa, dm je pripremio i zabavni program u sklopu kojeg će se održati aerobik u vodi te kutak za najmlađe u kojem će se mališani družiti sa klovnom i na zabavan način naučiti kako zaštiti kožu od sunca. “Cilj provođenja ove aktivnosti je da preventivno djelujemo, informišemo i educiramo građane o važnosti redovnih pregleda kože. Ovo je druga godina zaredom kako provodimo društveno odgovornu kampanju 'Djeca sunca' jer s ovom kampanjom želimo ukazati na značaj pravilne zaštite kože od UV zraka. U kutku za najmlađe, mališani će imati priliku da se na zabavan način upoznaju s opasnostima koje donosi izlaganje suncu bez adekvatne zaštite kože”, kazala je Admira Isaković, voditeljica odjela Nabava i Marketing kompanije dm drogerie markt. Ključ uspješnog liječenja melanoma je u ranom otkrivanju te Svjetska zdravstvena organizacija ističe četiri glavna simptoma pri promjeni mladeža i transformaciji u melanom, poznata kao ABCDE simptomi: Assymetry (asimetrija), Border (rubovi), Color (boja), Diametar (promjer) te Elevation (uzdignuće). Tokom cijele godine potrebno je redovno pregledati kožu i mladeže te ukoliko se uoči sumnjiva promjena važno je odmah reagovati i potražiti savjet dermatologa.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus