Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Proglašeni pobjednici foto – natječaja u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

NEWS

OBJAVLJENO:
13.07.2013. u 14:54

S ciljem podizanja svijesti javnosti o prevenciji rizika od prirodnih i drugih katastrofa, Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti BiH u saradnji sa UNICEF-om i USAID-om organizirao je foto - natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”.

  S ciljem podizanja svijesti javnosti o prevenciji rizika od prirodnih i drugih katastrofa, Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti BiH u saradnji sa UNICEF-om i USAID-om organizirao je foto - natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”. U foto-natječaju učestvovalo je 30 učesnika, a žiri je najboljima proglasio fotografije Emine Mešić iz Živinica i Gordane Lakić iz Višegrada, koje će za nagradu dobiti digitalne foto-aparate. Stručni žiri činili su: Jasmin Fazlagić - profesionalni fotograf, Berin Tuzlić – kreativni direktor agencije Via Media, Idriz Brković - Šef odsjeka za strateško planiranje u Ministarstvu sigurnosti/bezbjednosti BiH i Nela Kačmarčik iz UNICEF-a BiH. Natječaj se odvijao na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen (unutar aplikacije foto-natječaj) u periodu od 1.5. do 1.7.2013. godine. Za sudjelovanje u foto natječaju bilo je potrebno da učesnici budu iz Bosne i Hercegovine i da dostave fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je bio otvoren u dvije kategorije: profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri) i amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo). U okviru kampanje “Spreman, Spašen” urađena su istraživanja znanja, stavova i ponašanja vezanih za prirodne i/ili druge nesreće na području općina Tuzla i Bijeljina. Rezultati ovih istraživanja pokazali su da nivo znanja o prirodnim i drugim nesrećama nije zadovoljavajući i da nadležne institucije trebaju zajednički raditi na podizanju javne svijesti o prirodnim i drugim nesrećama i načinima smanjenja rizika, te promoviranju sigurnosti djece, naročito putem škola.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus