Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Detoksikacija duše

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
07.07.2013. u 17:12

Čini nam se da je početkom ljeta svima potrebna detoksikacija organizma, no, zašto ne započeti i sa detoksikacijom duše? Osim nezdrave hrane, izbacite i ljude i situacije koje vas truju iz vašega života i to zauvijek.

Čini nam se da je početkom ljeta svima potrebna detoksikacija organizma, no, zašto ne započeti i sa detoksikacijom duše? Osim nezdrave hrane, izbacite i ljude i situacije koje vas truju iz vašega života i to zauvijek. Dosta puta nam se sigurno desilo da nečiji odlazak iz našega života smatramo nekom vrstom kazne, no, nakon nekog vremena se ispostavilo da nam je upravo to i bilo potrebno.Vrijeme i daljina su uvijek bili najbolji pokazatalji za ljudske kvalitete, oni su uvijek tu da nam pomognu da shvatimo ko nam je potreban u životu, a ko ipak ne. Ne smatrajte nečiji odlazak negativnom stvari, već iskustvom i prilikom da neko novi (i bolji) uđe u vaš život. A doći će, u to budite sigurni, to se redovno dešava.          
 
Nekada mislimo da smo spremni za novo iskustvo, ali se ispostavi da nismo bili, imali smo prevelika očekivanja, a male šanse, forsirali smo neki odnos, a to se baš nikada ne završava dobro. Sva sreća da postoji ta „sudbina“, koja nam ugovara sastanke sa poznatim i još nepoznatim dušama. One poznate duše sretnemo da vidimo da li smo ih preboljeli, ostavili prošlost iza sebe, krenuli dalje ili se još okrećemo za njima i tako nikada da položimo taj ispit učenja na greškama, koje uvijek nazivamo iskustvom. Sa druge strane, postoje i sastanci sa još nama nepoznatim dušama, koje ćemo upoznati u pravo vrijeme i na pravome mjestu i čija uloga u našem životu tek treba da se odredi. Od nas i naših odluka (pravih ili pogrešnim, vrijeme pokaže) zavisi da li će oni ostati u našem životu ili ćemo ih pustiti.     Vjerujte u sudbinu, ali i sami birajte sa kim ćete provoditi vrijeme i koliko kvalitetno.Ukoliko vidite da vam neki odnos više šteti, negoli vam donosi pozitivno raspoloženje, vrijeme je za promjene. Ne dozvolite da se u vašem životu zadržavaju tzv. otrovi više nego što je potrebno. Pravi pokazatelj pogrešnih osoba je da su tu samo kada vam ide dobro u životu, a na prvi znak nevolje nestaju, baš poput mađioničara. A sigurni smo da u ovakvim vremenima takva vrsta magije nije vam potebna. 
 
Neka magija bude u sljedećem susretu, sa osobama koje tek trebaju kročiti u vaš život. Magija može biti i pogled i dodir, ali i zagrljaj koji će vam reći više od bilo kakvih riječi. Dopustite osobama da vam samim stiskom ruke kažu : „Sve će biti u redu.“ Riječi su prolazne, brzo ih zaboravljamo, ali po djelima i osjećanjima pamtimo ljude zauvijek. Vjerujte u takve susrete i ljude koji će vidjeti ono najbolje i najgore u vama i svejedno vas voljeti – i to neka vam bude vodilja u životu. Vjera u sebe je prva tajna uspjeha.  Ines Sandžaktarević       
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus