Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu predstavlja seriju koncerata

NEWS

OBJAVLJENO:
03.07.2013. u 21:59

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu organizira u julu seriju koncerata pod nazivom: "Balkan zaljubljen u život", a koja će se održati u šest država i sedam različitih gradova.

 anadolu_universitesi_orkestrasi Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu organizira u julu seriju koncerata pod nazivom: "Balkan zaljubljen u život", a koja će se održati u šest država i sedam različitih gradova. Koncerti će biti organizirani u periodu od 1. jula do 15. jula 2013. godine u Bugarskoj, na Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Grčkoj i u Bosni i Hercegovini. Repertoar koncerata uključivat će djela turskih i zapadnoevropskih kompozitora. Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu sastoji se od akademskog osoblja i studenata sa Državnog konzervatorija Univerziteta Anadolu, što čini ukupno 78 članova. Orkestar će predvoditi Hakan Şensoy sa svjetski poznatim violinskim virtuozom Cihat Aşkınom i vodećim pijanistima Toros Canom i Gökhan Aybulusom.   Ove serije koncerata organizirao je Univerzitet Anadolu sa vizijom da Globalni kampus ima preko milion studenata širom svijeta, od Bakua do Brisela, u 30 različitih država. Prvi koncert simfonijski orkestar imat će u Bugarskoj u Plovdivu u teatru ”Drevni Plovdiv teatar”, a koncerti se nastavljaju u Sofiji, Sarajevu, Prištini, Tirani, Bitolju i u gradu Volos. Koncert u Sarajevu održaće se 5. jula 2013. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 20:00 sati. Ulaz će biti slobodan.  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus