Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.
10. Weekend Media Festival
10. Weekend Media Festival
Jubilarno okupljanje kreativnih dokoličara u Rovinju dešava se od 21. do 24.…
Istočna Evropa: Građani spremni podržati vlade u borbi protiv sive ekonomije
Istočna Evropa: Građani spremni podržati…
Kompanija Mastercard je objavila rezultate novog istraživanja o svijesti i…

Enisa Ena Kadić, najljepša Austrijanka godine 2013.

NEWS

OBJAVLJENO:
30.06.2013. u 00:25

Enisa Ena Kadić je druga predstavnica, porijeklom iz Bosanske Karjine, koja ce predstavljati jednu zapadnoeuropsku zemlju na međunarodnom izboru ljepote. Ranije je to uspjelo Eni Causevic čiji su korijeni u Dubici, kandidatkinji iz Danske na natjecanju Miss Universe u Las Vegasu, 2010 godine. Ne smiju se zaboraviti uspjesi Sarajke Džejle Glavović i turske miss Azre Akin, pravog prezimena Alić, koje su ponijele titule Miss Zemlje i Miss Svijeta, 2002 godine.

[gallery ids="25026,25027,25028,25029"] Enisa Ena Kadić  je druga predstavnica, porijeklom iz Bosanske Krajine, koja  će predstavljati jednu zapadnoeuropsku zemlju na međunarodnom izboru ljepote.  Ranije je to uspjelo Eni Causevic čiji su korijeni u Dubici, kandidatkinji iz Danske na natjecanju Miss Universe u Las Vegasu, 2010 godine. Ne smiju se zaboraviti uspjesi Sarajke Džejle Glavović i turske miss Azre Akin, pravog prezimena Alić, koje su ponijele titule Miss Zemlje i Miss Svijeta, 2002. godine.  Visoka 178cm i teska 58 kg, svjetlooka Ena je predstavljala Tirol na austrijskom natjecanju, na kojem je i pobijedila. Pored putovanja u Jakartu, gdje ce ponijeti raskošnu garderobu najuspješnijih kreatora, potpisala je četiri ugovora za reklamne kampanje i dobila Fiat čija je cijena 15.000 eura. Jako diskretna, ljepotica štiti svoj osobni život i rijetko se ispovijeda. Zna se da ima 23 godine i aktivno upražnjava fitness i yogu. Nakon uspjeha, odlučila se preseliti u glavni grad Austrije, gdje je i dobila laskavu titulu naljepše Austrijanke. Iako je i prije pozirala, namjerava postati profesionalni model i manekenka ali i obrazovati se. Osim maternjeg  bosanskog, govori njemački i engleski jezik.  
Džana Mujadžić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus