Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Enisa Ena Kadić, najljepša Austrijanka godine 2013.

NEWS

OBJAVLJENO:
30.06.2013. u 00:25

Enisa Ena Kadić je druga predstavnica, porijeklom iz Bosanske Karjine, koja ce predstavljati jednu zapadnoeuropsku zemlju na međunarodnom izboru ljepote. Ranije je to uspjelo Eni Causevic čiji su korijeni u Dubici, kandidatkinji iz Danske na natjecanju Miss Universe u Las Vegasu, 2010 godine. Ne smiju se zaboraviti uspjesi Sarajke Džejle Glavović i turske miss Azre Akin, pravog prezimena Alić, koje su ponijele titule Miss Zemlje i Miss Svijeta, 2002 godine.

[gallery ids="25026,25027,25028,25029"] Enisa Ena Kadić  je druga predstavnica, porijeklom iz Bosanske Krajine, koja  će predstavljati jednu zapadnoeuropsku zemlju na međunarodnom izboru ljepote.  Ranije je to uspjelo Eni Causevic čiji su korijeni u Dubici, kandidatkinji iz Danske na natjecanju Miss Universe u Las Vegasu, 2010 godine. Ne smiju se zaboraviti uspjesi Sarajke Džejle Glavović i turske miss Azre Akin, pravog prezimena Alić, koje su ponijele titule Miss Zemlje i Miss Svijeta, 2002. godine.  Visoka 178cm i teska 58 kg, svjetlooka Ena je predstavljala Tirol na austrijskom natjecanju, na kojem je i pobijedila. Pored putovanja u Jakartu, gdje ce ponijeti raskošnu garderobu najuspješnijih kreatora, potpisala je četiri ugovora za reklamne kampanje i dobila Fiat čija je cijena 15.000 eura. Jako diskretna, ljepotica štiti svoj osobni život i rijetko se ispovijeda. Zna se da ima 23 godine i aktivno upražnjava fitness i yogu. Nakon uspjeha, odlučila se preseliti u glavni grad Austrije, gdje je i dobila laskavu titulu naljepše Austrijanke. Iako je i prije pozirala, namjerava postati profesionalni model i manekenka ali i obrazovati se. Osim maternjeg  bosanskog, govori njemački i engleski jezik.  
Džana Mujadžić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus