Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Nakon punih deset godina: Alžir izabrao svoju Miss

NEWS

OBJAVLJENO:
29.06.2013. u 22:46

Nakon desetljeća prekida, Alžir nanovo ima najljepšu djevojku. Studentica fizike iz Orana, 19- godisnja Rym Amari nedavno je, na opće čuđenje, postala Miss Algérie za tekuću godinu. Žirijem je presjedala francuska poslovna žena, 82 -godišnja Geneviève de Fontenay, koja je godinama bila na čelu galskog izbora za Miss.

[gallery ids="25021,25020,25019"] Nakon desetljeća prekida, Alžir nanovo ima najljepšu djevojku. Studentica fizike iz Orana, 19- godisnja Rym Amari nedavno je, na opće čuđenje, postala Miss Algérie za tekuću godinu. Žirijem je presjedala francuska poslovna žena, 82 -godišnja Geneviève de Fontenay, koja je godinama bila na čelu galskog izbora za Miss. Mlada djevojka se toliko iznenadila da je počela plakati,  jer  je upravo ona osvojila simpatije žirija i publike, među 20 finalistica. Natjecanju je prisustvovalo 2.000 gledatelja koji su se uspjeli smjestiti u super moderni hotel "Mérdien". Nije bilo hodanja u bikiniju, natjecateljice su nosile tradicionalne kostime za grad i raskošne večernje, ponekada, dobro izrezane  oprave. Gospođa de Fontenay se pobrinula da sve djevojke imaju usku odjeću sto dozvoljava utvrditi kakva im je tjelesna građa, linije nogu i izgled grudnog kosa. Sve finalistice su bile stare od 18 do 26 godina i nijedna nije bila niza od 170 cm. Događaju su prisustvovali brojni predstavnici alžirskog show businessa, među kojima glumica Bahia Rachedi, koja je bila kuma ovogodišnjeg izdanja. Došao je i galski umjetnik i humorist Smaïn, porijeklom Alžirac koji je bio i član žirija. Natjecanje je bilo prekinuto prije deset godina zbog smrti vlasnika licence za najljepšu Alzirku, Cheradija Hamdada, koji je natjecanje započeo 1996 godine. Njegov sin Fayçal je preuzeo izbor : "Nastavio sam gdje je započeo jer je otac preminuo od raka i želim dio sredstava dati za borbu protiv, ove opake bolesti, sto neprimijetno ubija svakog četvrtog stanovnika planete zemlje. Nasljednik je, također, bankar i organizator brojnih spetakla a umije jako dobro plesati i pjevati : "Želim pokazati svijetu da je alžirska žena suvremena i stalno napreduje, poput naše zemlje"! Miss Alžira 2013. nece ucestvovati na izboru za Miss Svijeta jer je kasno odabrana. Međutim, biće među natjecateljicama za Miss Universe i nositi kupaći kostim, poput drugih natjecateljica. Nasljednica lijepe i pametne Rym, će se pojaviti na svjetskom natjecanju Miss World 2014. Glumac Smain je dogđaj prokomentirao "neočekivanim", primjetivši kako očekuje da ga pozovu u Alžir,  gdje bi  tumačio ulogu u akcionom filmu.   Džana Mujadžić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus