Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

USAID-ova Mreža žena u biznisu i MI-BOSPO organizirali javni čas: «Registracija biznisa i vođenje finansija za biznise u BiH»

NEWS

OBJAVLJENO:
23.05.2013. u 14:18

U sklopu javne kampanje zagovaranja za uvođenje preduzetništva u obrazovni sistem BiH, a povodom Dana ženskog poduzetništva, projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Mreža žena u biznisu i Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO organizirali su u Brčkom javni čas o preduzetništvu na temu ”Registracija biznisa i vođenje finansija za registrovane biznise u BiH“.

U sklopu javne kampanje zagovaranja za uvođenje preduzetništva u obrazovni sistem BiH, a povodom Dana ženskog poduzetništva, projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Mreža žena u biznisu i Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO organizirali su u Brčkom javni čas o preduzetništvu na temu ”Registracija biznisa i vođenje finansija za registrovane biznise u BiH“. Sanela Ajkunić, koordinatorica projekta Mreža žena u biznisu, predstavila je ovom prilikom rezultate projekta Mreže, kao i planirane aktivnosti za naredni period. “Ova rasprava o ženskom preduzetništvu je sjajna prilika da poduzetnice nauče nešto novo i da unaprijede vlastiti biznis. USAID i MI-BOSPO kroz projekat Mreža žena u biznisu rade na poboljšanju položaja poduzetnica u Bosni i Hercegovini i svojim društveno odgovornim aktivnostima pružamo veliku podršku poduzetnicama. Imamo 1661 članicu Mreže koje su svoje proizvode promovisale na mnogobrojnim sajmovima i koje su učestvovale i razmijenjivale znanja i iskustva na raznim seminarima i forumima organizovanim od strane MI-BOSPO-a USAID-ovog projekta Mreža žena u biznisu. Također, nastavljamo sa aktivnim unapređenjem svog poslovanja i realiziranju aktivnosti za poboljšanje usluga koje nudimo svojim klijentima i članicama Mreže žena u biznisu”, naglasila je gđa. Ajkunić. Jedan od učesnika javnog časa o preduzetništvu bio je i Edin Salihbašić, direktor finansija, računovodstva i revizije "LIMITLESS” d.o.o. iz Tuzle, a predstavnici nevladine organizacije iz Brčko distrikta prezentovali su projekat i aktivnosti koje sprovode u Bosni i Hercegovini vezane za preduzetništvo. Inače javnom času o preduzetništvu prisustvovale su članice Mreže žena u biznisu koje su došle iz Tuzle, Brčkog, Bijeljine, Gradačca, Zvornika, Srebrenika, kao i predstavnice Agencije RS za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Banja Luke. “Drago mi je što sam danas ovdje jer imam priliku da saznam potrebne informacije i savjete za registraciju biznisa, kao i o vođenju finansija, a što će mi mnogo pomoći za dalji rad. Također, danas sam imala priliku ponovo vidjeti neke članice Mreže i upoznati te razmijeniti kontakte i poslovna iskustva”, kazala je Amira Kartal, članica Mreže žena u biznisu.   vm1 vm7   Dan ženskog preduzetništva se u svijetu obilježava od 2000. godine, a MI-BOSPO je prvi put u Bosni i Hercegovini Dan ženskog preduzetništva obilježio u maju 2011. godine tribinom "Šta žene u biznisu žele" održanoj u Tuzli. Također je organizovano više foruma te dvije konferencije o važnosti ženskog poduzetništva u BiH. Mreža žena u biznisu, projekat kojeg MI-BOSPO provodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pruža podršku ženama i njihovim nastojanjima da pokrenu novi biznis i uspješno vode svoja preduzeća i farme.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus