Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Prijavite se na foto – natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

NEWS

OBJAVLJENO:
21.05.2013. u 20:29

Posljednjih mjesec dana našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH.

Posljednjih mjesec dana našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH. S tim u vezi, u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece“ kojeg provodi Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti Bosne i Hercegovine uz podršku UNICEF-a i USAID-a, predstavljena je kampanja “SPREMAN, SPAŠEN” u sklopu koje je organizovan foto-natječaj na temu “ Posljedice prirodnih katastrofa u BiH, rizik i prevencija rizika”. Foto-natječaj počeo je 1.5.2013. godine i traje do 1.7.2013. godine, a odvija se na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen, unutar aplikacije foto-natječaj.   Screen Shot 2013-04-30 at 10.44.04 AM   Potrebno je da dostavite fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je otvoren u dvije kategorije: 1. profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri) 2. amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo). Konačnu odluku o pobjednicima koji će dobiti vrijedne foto-aparate donijet će stručni žiri. Ukoliko volite fotografije i uživate u fotografisanju, a ujedno ste i odgovorni prema okruženju o kojem djelujete, ovaj natječaj je idealan za vas. Ako ste pak profesionalni fotograf koji ima takmičarski duh, sjajne ideje ili u svojoj kolekciji već imate fotografije na zadanu temu, prijavite se na ovaj foto-natječaj i možda upravo Vi osvojite vrijednu nagradu! Sretno!   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus