Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Projekat “Tvrle ekolog” u osnovnim školama Zenice

NEWS

OBJAVLJENO:
14.05.2013. u 16:59

Forum građana Općine Zenica i EKOPAK, ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom, potpisali su u Zenici protokol o implementaciji projekta “Tvrle ekolog”.

Forum građana Općine Zenica i EKOPAK, ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom, potpisali su u Zenici protokol o implementaciji projekta “Tvrle ekolog”. Riječ je o projektu koji ima za cilj podizanje svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije, posebno koristi selektiranja ambalažnog otpada koji će, uz odobrenje Pedagoškog zavoda Zenica, biti proveden u svih 16 zeničkih osnovnih škola. Zvanični početak projekta planiran je za 30.05.2013. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gdje će premijerno biti izvedena predstava “Reciklaža nije gnjavaža” i promocija magazina “Super Tvrle spašava prirodu”, koji će biti podijeljen učenicima od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola.   [gallery ids="24352,24353,24354,24355"]   Generalni cilj projekta je podizanje svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije. Specifični ciljevi podrazumijevaju edukaciju djece o potrebi, značaju i koristi razvrstavanja (selektiranja) ambalažnog otpada, te o procesu njegovog recikliranja. Postavljeni ciljevi realiziraće se na poseban prilagodljiv način za ovaj uzrast. Za planirane aktivnosti nosioci projekta su obezbijedili Saglasnost Pedagoškog zavoda ZE- DO kantona. Partneri pri implementaciji projekta su Bosansko narodno pozorište Zenica koje će realizirati predstavu i firma “B Panel” d.o.o Zenica koja je autor magazina i tvorac lika “Bosanski jež Tvrle”. Također, partner projekta je Općina Zenica. Podršku ovom projektu dalo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus