Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Sony predstavlja Triluminos Display

NEWS

OBJAVLJENO:
10.05.2013. u 16:39

Sony je još jednom ugodno iznenadio ljubitelje vrhunske tehnologije. Naime, televizori Bravia od sada će krasiti panel s novom tehnologijom za pozadinsko osvjetljenje nazvan Triluminos Display koji daje vjeran i prirodan prikaz boja.

Sony je još jednom ugodno iznenadio ljubitelje vrhunske tehnologije. Naime, televizori Bravia od sada će krasiti panel s novom tehnologijom za pozadinsko osvjetljenje nazvan Triluminos Display koji daje vjeran i prirodan prikaz boja.  Triluminos predstavlja revoluciju u televizijskoj reprodukciji boja, a tanko Triluminos LED pozadinsko osvetljenje pruža superiornu reprodukciju boja i povećava dubinu slike. Ova tehnologija koju je razvila kompanija Sony, koristi posebne LED diode za crvenu, zelenu i plavu boju. Pošto LED diode emituju čistiju crvenu i zelenu boju, one stvaraju jasnije i uniformnije svjetlo koje reprodukuje originalne boje, a rezultat toga je ekran ispunjen različitim prirodnim bojama. Tehnologija pozadinskog osvjetljenja proširuje raspon boja koje BRAVIA prikazuje u odnosu na običan televizor. U poređenju sa običnim ekranom, crvena boja je više vidljivija i vjernija, a reproduciranje zelene i plave boje izgleda mnogo prirodnije. Inače, zahtjevno reproduciranje crvene i smaragdno zelene boje daje bogatiji, življi i intenzivniji prizor. Također, doživjet ćete sjajno iskustvo dok gledate najdragocjenije uspomene snimljene Sony digitalnim aparatom ili kamerom koji su kompaktibilni sa Triluminos tehnologijom.     E_large_130410     Armin Sajnica  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus