Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Henkel otvara fabriku u našoj zemlji

STYLELIFE

OBJAVLJENO:
02.05.2013. u 14:28

Henkel Ceresit investira u izgradnju nove fabrike u Bosni i Hercegovini . U Sarajevu je prošle sedmice zvanično najavljena izgradnja nove fabrike Henkel Ceresit u Bosni i Hercegovini.

P1090691 Henkel Ceresit investira u izgradnju nove fabrike u Bosni i Hercegovini . U Sarajevu je  prošle sedmice  zvanično najavljena izgradnja nove fabrike Henkel Ceresit u Bosni i Hercegovini. Početak izgradnje nove fabrike na području opštine Bileća, u kojoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata, očekuje se u drugoj polovini ove godine. ''Ova investicija je vrijedna oko 7 miliona eura. Nova Henkel Ceresit fabrika će biti izgrađena prema najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima i zapošljavaće oko 30 osoba iz BiH. Otvorenje planiramo u prvoj polovini naredne godine.“ izjavio je Wolfgang Zettl, direktor Henkela za Centralnoistočnu Evropu – za Južnu regiju. Naglasio je da je kompanija Henkel u Bosni i Hercegovini prepoznala veliki potencijal, te je posmatra kao jedinstveno tržište na kojem već uspješno posluje.   Ambasadorica Njemačke u BiH, NJ.E. Maria Ulrike Knotz ukazala je na značaj njemačkih investitora na bh. tržištu. ''Ova investicija je veoma značajna za BiH i dokaz je jačanja saradnje država Njemačke i BiH na ekonomskom planu'', dodala je ambasadorica. ''Sretna sam što je Henkel prepoznao Bosnu i Hercegovinu kao investicionu lokaciju na kojoj može ostvariti pozitivne rezultate. Motivi za ovo ulaganje su tržište, resursi i troškovi, što nas čini konkurentima'', kazala je Jelica Grujić, direktorica FIPA-e BiH, dodavši da će Agencija za promociju stranih investicija u saradnji s nadležnim entitetskim tijelima pružiti punu podršku provedbi ovog projekta. Govoreći o uspješnom poslovanju Henkel Ceresit u regiji, Jovan Šarenac, izvršni direktor Henkel Ceresit osvrnuo se i na odabir lokacije za gradnju fabrike. ''Područje opštine Bileća je geografski izrazito povoljno, te je za nas veoma značajno u pogledu brzih i funkcionalnih veza s regijom, prije svega Hrvatskom, Crnom Gorom i Albanijom'', kazao je Šarenac. Henkel, s vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom svijeta u tri oblasti: deterdženti i kućna hemija, beauty care i adhezivi tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, s poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2012. godini ostvario je prodaju od 16,510 milijardi eura i operativni profit od 2,335 milijardi eura. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u njemačkom indeksu DAX.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus