Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Mostar dobio deset novih taxi vozila, novinari uživali u vrhunskim vinima

Automania

OBJAVLJENO:
29.04.2013. u 17:33

U Mostaru je prošle sedmice izvršena svečana primopredaja Toyota vozila prvoj organiziranoj taxi službi u Mostaru ''Moj Taxi''. Ključeve 10 Aurisa, zajedno s predstavnicima Toyota BH, direktoru kompanije Božidaru Cicmilu je uručio NJ.E. Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH.

U Mostaru je prošle sedmice izvršena svečana primopredaja Toyota vozila prvoj organiziranoj taxi službi u Mostaru ''Moj Taxi''. Ključeve 10 Aurisa, zajedno s predstavnicima Toyota BH, direktoru kompanije Božidaru Cicmilu je uručio NJ.E. Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH. - Pozdravljam odluku kompanije Moj Taxi da kupi 10 Aurisa koji će se koristiti kao taxi vozila u Mostaru. Ovo je druga taxi kompanija u Bosni i Hercegovini koja je odabrala Toyotu, svjetskog proizvođača vozila broj 1, koji je svoju reputaciju stekao neumornim radom na kvaliteti svojih proizvoda i osiguravajući klijentima pouzdanost koja im je potrebna'', izjavio je ambasador Yamazaki. Direktor kompanije  Toyota BH Damir Višošević se zahvalio kompaniji Moj Taxi na izboru Toyote i kvalitete Aurisa kao jednog od modela, te dodao: ''Pored Toyotine dokazane pouzdanosti u segmentu 4x4, sada smo pravi izbor i za dnevne operativne svrhe, kao što je slučaj sa taxi službama.“ - Današnjim otvaranjem Poslovne jedinice Moj Taxi uposlili smo još 25 osoba, pored 30 koje smo ranije uposlili. Mi svoj posao želimo obavljati najbolje moguće i svojim korisnicima pružiti vrhunsku uslugu, stoga je naš izbor bio nedvojben – Toyota zbog provjerene vrhunske kvalitete i ekološkog segmenta koji je vrlo važan građanima Mostara', izjavio je gosp. Cicmil. Također, Toyota je za prisutne predstavnike medija organizirala i posjetu Vinogradima Nuić u Ljubuškom. Gosti su imali priliku probati vrhunska domaća vina, te se uz druženje upoznati s procesom njihovog pravljenja. Ova vinarija je jedina iz Bosne i Hercegovine koja je ostvarila poslovnu saradnju s Japanom, izvozom svojih proizvoda. - Ambasada Japana i Nuić kompanija su uspostavili blisku saradnju u segmentu proizvodnje i isporuke vina. Ove godine Ambasada Japana i JETRO (Japanska vanjska trgovinska organizacija) su realizirali program pomoći bh kompanijama da se predstave na japanskom tržištu. Vinarija Nuić je bila jedna od 5 kompanija iz BiH koje su imale priliku učestvovati na 38. Međunarodnom sajmu hrane i pića "Foodex Japan 2013". jednom od najvećih događaja te vrste na azijsko-pacifičkom prostoru koji je održan u Tokiju u martu ove godine. Kao što smo i očekivali, prezentacije ovih kompanija su bile izvrsne. Drago mi je što je Vinarija Nuić ocijenjena kao najuspješniji izlagač na ovom sajmu, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa japanskim distributerima i što otvara nove poslovne prilike na japanskom tržištu, rekao je ambasador Yamazaki.        
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus