Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

L' Occitane: Predstavljena linija mirisa Collection de Grasse

NEWS

OBJAVLJENO:
23.04.2013. u 23:01

L' Occitane, francuski kozmetički brand, poznat po proizvodima od prirodnih sastojaka vrhunske kvalitete, predstavio u Sarajevu liniju parfema pod nazivom Collection de Grasse. Radi se o četiri mirisa, "Zeleni čaj& Gorka narandža", "Magnolija & Kupina", "Jasmin &Bergamot" i "Vanilija & Narcis". Kako poručuju iz L' Occitane -a, kolekcija će se uskoro naći u prodaji.

[gallery ids="23908,23910,23911,23912,23913,23914,23915,23916,23917,23918,23919"]   L' Occitane, francuski kozmetički brand, poznat po proizvodima od prirodnih sastojaka vrhunske kvalitete, predstavio u Sarajevu liniju parfema pod nazivom Collection de Grasse. Radi se o četiri mirisa, "Zeleni čaj& Gorka narandža", "Magnolija & Kupina", "Jasmin &Bergamot" i "Vanilija & Narcis". Kako poručuju iz L' Occitane -a, kolekcija će se uskoro naći u prodaji.   Škola Grasse Priča je počela sasvim slučajno, sa stvaranjem para mirisnih rukavica. Zajednička nevolja proizvođača rukavica i parfema potakla je razvoj u uzgoju mirisnih biljaka iz regije Grasse-a. Lokalni uzgajivači naučili su uzgajati jasmin, ružu i cvijet narandže. Parfemijeri sa najviše izraženim avanturističkim duhom uputili su se prema dalekom Istoku u potrazi za magnolijom, ili na Madagaskar u potrazi za vanilijom. Krajem 18. stoljeća, bila je to nepobitna činjenica: Evropa je izvlačila svoje esencije iz Grasse-a, čineći je svjetskom prijestolnicom parfema. Najveći parfumijeri svijeta naučili su svoje vještine u labaratorijima Grasse-a.   Jedna od takvih je i Karine Dubreuil  koja dijeli  i ljubav prema Provansi i želju za jednostavnošću s Olivierom Bauassnom, osnivačem branda. Karine Dubreuil, učena u  Roure školi pafema u Grasse - u   i već je kreirala  neke lijepe  kompozicije  za L' Occitane .  Sada pojačavajući tu sponu,  ona je stvorila La Collection de Grasse mirisnu kolekciju inspirisanu gradom njenog djetinjstva.   Dragocijeni ekstrakt Magnolija iz Dalekog Istoka, kupina s juga Francuske, zeleni čaj iz Japana, gorka narandža iz Tunisa, jasmin iz Gressea i Egipta, bergamot iz Italije, vanilija s Madagaskara , narcis iz Francuske – popis sastojaka izabranih za ovu kolekciju koji nas vodi na prekrasno putovanje.   Dva po dva, sastojci su spojeni u uniju, koristeći simbol unije koji povezuje sirove materijale i daje ime svakoj od četiri nove toaletne vode iz kolekcije La Collection de Grasse.   Zeleni čaj& Gorka narandža Ovaj veliki klasik iz L' Occitanne -a pridružuje se La Collection de Grasse. Dizajniran za muškarce i žene ima učinak gašenja žeđi kada se pjenušave citrusne note rasprsnu u skladnom spoju slatke i gorke narandže.     "Magnolija & Kupina" Između cvijeća i voća, essencija magnolije pruža uvod u divlje i blago mošusne note kupine. Prisutna kroz cijeli miris, kupina daje nježnost na drvenastoj strukturi.   Jasmin & Bergamot Bergamot diskretno ozračuje misrs ostajući digotrajno prisutan. Kontrast odiše dvojnošću, dok jasmin otkriva sve svoje osobine. Ravnoteža leprša kroz petiljke i lišće stvarajući svježinu i senzualnost.   Vanilija & Narcis Miris narcisa, diskretan na početku razvija se otkrivajući buket bijelog cvijeća i začinski sklad. Na kraju vanilija posuđuje divlje neukroćene note narcisa.  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus