Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Govor tijela: prisnost i facijalna ekspresija

NEWS

OBJAVLJENO:
22.04.2013. u 21:01

Obratite pažnju na to koliko vam je neko blizu. Što su vam osobe fizički bliže, imaju ljepše mišljenje o vama. Što su vam udaljenije, to im je manje stalo do situacije ili osobe.

Obratite pažnju na to koliko vam je neko blizu. Što su vam osobe fizički bliže, imaju ljepše mišljenje o vama. Što su vam udaljenije, to im je manje stalo do situacije ili osobe. Ako im se malo približite, da li se oni udalje? Ukoliko da, to znači da ne žele da vaša interakcija bude prisnija od onakve kakva je trenutno. Ako se ne udalje, onda nemaju ništa protiv. Ako odgovore tako što će se i oni vama približiti, onda im se stvarno dopadate, ili im je veoma prijatno u vašem društvu. Treba napomenuti da se lični prostor razlikuje od kulture do kulture. Imajte na umu da ono što se smatra blizu u jednoj zemlji, u drugoj se smatra dalekim. Činjenica je da Kinezi imaju jako mali lični prostor, dok Amerikanci imaju veći. Postoji anegdota, kada su pričali Kinez i Amerikanac, snimala ih je kamera. Jasno se vidjelo kako se Kinez približio Amerikancu, Amerikanac se odaljio, i tako non stop, i kada se pregleda snimak izgledalo je kao da plešu. bl Lako je uočiti samopouzdanu osobu; ona će vas uporno gledati i imaće stabilno držanje. Dug kontakt očima je karakterističan za zaljubljene. Ako osoba priča brzo i nejasno, onda laže (odugovlači) ili ne priča cijelu istinu (neodređena je). Ne izolujte se dok razgovarate sa ljudima tako što ćete konstantno proučavati govor tijela. U suprotnom, besmisleno je da stičete prednost u društvenoj interakciji. Ovo definitivno parališe odnose. Posmatrajte lice – obično ono odaje brz, nevoljan i ponekad nesvjesan trzaj kada se desi nešto što osobu iritira, zanima ili zabavlja. Posmatranje u kontekstu je ključ za razumijevanje govora tijela. Amela Ravkić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus