Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Uspostavljen Sony Olympus Medical Solutions Inc.

NEWS

OBJAVLJENO:
22.04.2013. u 20:47

Novouspostavljena kompanija ”Sony Olympus Medical Solutions Inc” je medicinski poslovni poduhvat kompanija Sony Corporation (”Sony”) i Olympus Corporation (”Olympus”) osnovana 16. aprila 2013..

Novouspostavljena kompanija ”Sony Olympus Medical Solutions Inc” je medicinski poslovni poduhvat kompanija Sony Corporation (”Sony”) i Olympus Corporation (”Olympus”) osnovana 16. aprila 2013..   Sony Olympus Medical Solutions ima za cilj da uskladi Sonyjevu najsavremeniju elektroničku tehnologiju iz oblasti digitalne fotografije sa Olympusovom proizvodnjom i stručnosti u istraživanju i razvoju u oblasti medicinskih proizvoda, uključujući objektive  i optičku tehnologiju, kako bi se omogućila kvalitetna medicinska njega za što je moguće više ljudi i doprinijelo medicinskom napretku u svijetu. Sony Olympus Medical Solutions planira da razvija, projektuje, proizvodi i plasira na tržište nove inovativne medicinske proizvode, kao što su hirurški endoskopi i sistemi povezani s njima, a također planira uspostaviti nova medicinska i slikovna sistemska rješenja poslovanja za isporuku cjelovitih rješenja u operacijske sale širom svijeta. Sony Olympus Medical Solutions logo simbolizira integraciju ove dvije kompanije, kao i inovacije koje Sony Olympus Medical Solutions planira da uvede u području medicinske hirurgije, što bi omogućilo udobnost i zdrav život za pacijente, liječnike i ljude širom svijeta.   ”U Sonyju planiramo srednji do dugoročni rast medicinskog poslovanja a sudjelovali smo u nekoliko inicijativa za proširenje ovog posla. Veliko nam je zadovoljstvo što smo utemeljili novo zajedničko preduzeće, koje će biti jezgro svih naših napora. Mi ćemo usmjeriti svoju vrhunsku slikovnu tehnologiju, sredstva i imovinu u novi poduhvat. Ovom integracijom i sa Olympusovim bogatim znanjem i stručnosti u medicinskoj tehnologiji i poslovanju, uvjeren sam da će nova kompanija donijeti inovacije u medicinskoj industriji i postići veliki uspjeh”, istakao je Kazuo Hirai, predsjednik i izvršni direktor Sony korporacije.   ”Uspostavljanjem zajedničkog poduhvata sa Sonyjem, svjetskim liderom slikovne tehnologije, učinili smo korak više prema budućnosti medicinskog liječenja. Medicinsko poslovanje je put za rast i profit  Olympusa a ključ naše strategije je “drastičan razvoj našeg hirurškog poslovanja”. Kombinovanjem tehnologija ove dvije kompanije i maksimalnim korištenjem postignute sinergije, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti dati doprinos svjetskom medicinskom napretku kroz inovativan razvoj medicinskih uređaja koje Olympus ne bi mogao postići sam”, kazao je Hiroyuki Sasa, predsjednik i direktor Olympus korporacije.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus