Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

U toku realizacija projekta "Osmijeh planete je u tvojim rukama" u školama Kantona Sarajevo

NEWS

OBJAVLJENO:
12.04.2013. u 16:05

Sarajevo, 11.04.2013. - „Osmijeh planete je u tvojim rukama“ naziv je projekta koji provodi Ekopak d.o.o. – Prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH i udruženje „Ekotim“ od marta do juna 2013. godine u osam škola na području Kantona Sarajevo (četiri osnovne i četiri srednje škole).

Sarajevo, 11.04.2013. - „Osmijeh planete je u tvojim rukama“ naziv je projekta koji provodi Ekopak d.o.o. – Prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH i udruženje „Ekotim“ od marta do juna 2013. godine u osam škola na području Kantona Sarajevo (četiri osnovne i četiri srednje škole). Do sada su održana 23 predavanja za 800 učenika na temu upravljanja otpadom i reciklaže ambalažnog otpada, a s ciljem da se učenicima osnovnih i srednjih škola pruže kvalitetne informacije o opasnostima od nepravilno odloženog otpada, te mogućnosti za reciklažu ukoliko se ambalažni otpad odvojeno prikupi. Ukupno je planirano održavanje 40 predavanja. Nako što se finaliziraju planirana predavanja u svakoj od škola, organizirat će se kviz u kojem će se odabrati pobjednici u školama koji će predstavljati svoje škole na finalnom kvizu koji će biti organiziran 05. juna 2013. Bogat fond nagrada za pobjednike u kvizu je obezbjeđen zahvaljujući „Ekopak“-u, prvom ovlaštenom operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH. Osim edukacije i takmičenja u znanju, učenici odabranih 8 škola za učešće u ovom projektu imaju priliku osvojiti nagrade i kroz takmičenje u sakupljanju ambalažnog otpada koje se realizira uz logističku podršku „Papir servisa“. Za školu koja sakupi najveću količinu ambalažnog otpada, takođe su predviđene bogate nagrade u skladu s potrebama škole koje je obezbjedio „Ekopak“. Projekat podržava i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.   [gallery ids="23802,23803,23804"]     Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus