Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

U toku realizacija projekta "Osmijeh planete je u tvojim rukama" u školama Kantona Sarajevo

NEWS

OBJAVLJENO:
12.04.2013. u 16:05

Sarajevo, 11.04.2013. - „Osmijeh planete je u tvojim rukama“ naziv je projekta koji provodi Ekopak d.o.o. – Prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH i udruženje „Ekotim“ od marta do juna 2013. godine u osam škola na području Kantona Sarajevo (četiri osnovne i četiri srednje škole).

Sarajevo, 11.04.2013. - „Osmijeh planete je u tvojim rukama“ naziv je projekta koji provodi Ekopak d.o.o. – Prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH i udruženje „Ekotim“ od marta do juna 2013. godine u osam škola na području Kantona Sarajevo (četiri osnovne i četiri srednje škole). Do sada su održana 23 predavanja za 800 učenika na temu upravljanja otpadom i reciklaže ambalažnog otpada, a s ciljem da se učenicima osnovnih i srednjih škola pruže kvalitetne informacije o opasnostima od nepravilno odloženog otpada, te mogućnosti za reciklažu ukoliko se ambalažni otpad odvojeno prikupi. Ukupno je planirano održavanje 40 predavanja. Nako što se finaliziraju planirana predavanja u svakoj od škola, organizirat će se kviz u kojem će se odabrati pobjednici u školama koji će predstavljati svoje škole na finalnom kvizu koji će biti organiziran 05. juna 2013. Bogat fond nagrada za pobjednike u kvizu je obezbjeđen zahvaljujući „Ekopak“-u, prvom ovlaštenom operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH. Osim edukacije i takmičenja u znanju, učenici odabranih 8 škola za učešće u ovom projektu imaju priliku osvojiti nagrade i kroz takmičenje u sakupljanju ambalažnog otpada koje se realizira uz logističku podršku „Papir servisa“. Za školu koja sakupi najveću količinu ambalažnog otpada, takođe su predviđene bogate nagrade u skladu s potrebama škole koje je obezbjedio „Ekopak“. Projekat podržava i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.   [gallery ids="23802,23803,23804"]     Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus