Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Talbot Lago: Jedan od najskupocjenijih automobila svih vremena

NEWS

OBJAVLJENO:
10.04.2013. u 00:36

Godine 1935. francusku tvornicu automobila Talbot, kupio je poduzetni inžinjer iz Venecije, čovjek po imenu Antonio Lago. Po njemu će se ovi automobili zvati Talbot- Lago. i tako postatio dio historije.

  [gallery ids="23729,23730,23731,23732"] Godine 1935. francusku tvornicu automobila Talbot,  kupio je poduzetni inžinjer iz Venecije, čovjek po  imenu Antonio Lago. Po njemu će se  ovi automobili zvati Talbot- Lago. i tako postatio dio historije. Automobili koje je proizvodio gospodin Antonio lago  odlikovat će se ,  za to vrijeme, vrhunskim performansma, udobnošću, opremom ali i dizajnom koji ni  do danas nije prestao biti aktulan.  Primjerci  Talbot Lago  četverotočkaša i dans sapadaju u najskuplje i napoželjnije automobile na svijetu. Posebno je tražena serija iz 1938, odnosno  coupe T150 C-SS  koju su dizajniral i Figoni i  Falaschi.  Jedan primjerak ovog  remek djela prodat je za rekordnih    4 .847.000 dolara.   Sve je to znala i bila najbrža sa tačnim odgovorom  čitateljka  Danijela Divković, koja je osvojila nagradu, Revelique  ruž ua usne i lak za nokte.   Molimo Danijelu da nam se javi na naš mail: [email protected]          
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus