Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Neobavezna veza, razlozi za i protiv

NEWS

OBJAVLJENO:
08.04.2013. u 00:08

Ovo je jedna od onih tema za koju su mišljenja potpuno podijeljena. Pristalice ovih veza će reći da je ovakav odnos sasvim prihvatljiv, dok će oni drugi reći da taj odnos nema budućnost i da je to gubljenje vremena.

Ovo je jedna od onih tema za koju su mišljenja potpuno podijeljena. Pristalice ovih veza će reći da je ovakav odnos sasvim prihvatljiv, dok će oni drugi reći da taj odnos nema budućnost i da je to gubljenje vremena. Stara narodna poslovica kaže „svakom' svoje“. Osobe koje pristaju na ove veze smatraju da to može biti jednako kvalitetan odnos kao i u pravoj vezi. Viđanje je uglavnom tajno i partneri se viđaju rjeđe nego u pravoj vezi. Ljubav se može izroditi kod jednog partnera, iako će, vjerovatno druga strana ostati ravnodušna, i neće poželjeti promijeniti dosadašnji odnos. Ovakvo sastajanje ne mora biti isključivo zbog zadovoljavanja seksualnih potreba. Ukoliko partneri održavaju ovu vezu duži vremenski period, vrlo je moguće da će se tu desiti ljubav. Ovakav odnos ne podrazumijeva često dopisivanje, zvanje telefonom, upoznavanje s prijateljima, izlaženja na javna mjesta. Glavni razlozi zašto se ovakvim vezama daje prednost su opuštenost i manjak stresa. Ni jedna ni druga strana ne mora da brine kakav će ostaviti utisak, upravo zbog opuštene atmosfere. Komunikacija se svodi na jednostavnost, izravnost i iznošenje otvorenih stavova.   bed-couple-hug-love-sleep-Favim.com-2671011 couple_in_love1   Oni koji su protiv ovih veza smatraju da je ovaj odnos nezdrav, i ne garantuje sretan ishod. Većinom, osobe koje su izašle iz ovakvog odnosa to ne žele više ponoviti. Ukoliko mislite da ne možete izdržati nekoliko dana da ne vidite i ne čujete „partnera“, nemojte ulaziti u ovakav odnos, zbog unaprijed određenih pravila. Ukoliko se lako i brzo uspijete vezati za osobu s kojom se viđate, ovaj odnos nije najbolje rješenje za vas, naravno ako niste spremni da se barem pokušate izboriti da vaš odnos preraste u nešto oziljnije i obavezujuće. Samo, sjetite se da ste od samog početka znali da li druga strana želi, ili ne želi pridavati veliku pažnju tom odnosu, i morate računati na to da možda više neće biti jednostavno srcem ljubiti osobu koja vam neće uzvratiti istom jačinom. Zbog toga je bitno da osoba prvo sebi prizna koliko može i želi podnijeti ljubavnog tereta i neočekivanih obrata. Nesumnjivo, ovdje je potrebno imati visok prag tolerancije jer je poželjno ne zamarati „partnera“ svim svojim dešavanjima. Znamo da u životu nema pravila, pa tako ih nema ni u ljubavnim vezama. Kao što se ozbiljna i predana veza može raskinuti, tako može i ova. Ne postoji garancija u ljudskim odnosima. Sretnima nas može učiniti bilo koji odnos u kojem osjetimo da smo voljeni, maženi i paženi, pa bilo to samo unutar četiri zida, ili pred očima šire i uže javnosti.   Amela Ravkić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus