Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od malog…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Predstavljen HYT H2, nasljednik prvog hidro-mehaničkog sata

NEWS

OBJAVLJENO:
06.04.2013. u 03:01

Nakon uspješnog lansiranja prvog hidro-mehaničkog sata H1 prošle godine na Basel sajmu, HYT je u suradnji sa APRP (Audemars Piguet Renaud et Papi) predstavio dostojnog nasljednika, jednostavnog imena: H2. Kao i kod prethodnika, upotrebljena je kombinacija fluida i mehanike kako bi se prikazalo vrijeme na brojčaniku.

Nakon uspješnog lansiranja prvog hidro-mehaničkog sata H1 prošle godine na Basel sajmu, HYT je u suradnji sa APRP (Audemars Piguet Renaud et Papi) predstavio dostojnog nasljednika, jednostavnog imena: H2. Kao i kod prethodnika, upotrebljena je kombinacija fluida i mehanike kako bi se prikazalo vrijeme na brojčaniku. HYT je prošle godine pokrenuo pravu revoluciju. Do trenutka kada je predstavljen prvi H1, bilo je nezamislivo koristiti mehaniku i fluid za prikazivanje vremena a da pri tom sat ostane potpuno funkcionalan, dovoljno malih dimenzija i jednostavan za korištenje. H2 je ponovno to, samo bolji, atraktivniji i vrlo vjerojatno skuplji. Sa prednje strane je vidljiv kompletan mehanizam, koji više podsjeća na high-end motor trkačkog automobila nego na preciznu i finu mehaniku. Dva srebrna cilindra , ujedno najveće komponente u mehanizmu su u “V” položaju, te služe za pumpanje tekućine u staklenoj cijevi koja se proteže po rubu brojčanika. Sa vanjske strane staklene cijevi se nalazi satna skala, i ovisno o volumenu tekućine u cijevi, moguće je očitati trenutačne sate. Na sreću, tekućina je kričavo zelene boje i pruža odličan kontrast na crnoj podlozi, pa je vrlo jednostavno očitati vrijeme (na donjoj slici je 10 sati i 34 minute). Sa unutrašnje strane staklene cijevi se nalazi druga skala koja služi za tekuće minute koje se prikazuju preko centralne minutne kazaljke. Za razliku od prijašnjeg modela, nemirnica nije sakrivena pod mnoštvom zupčanika, poluga i mostova, nego je ponosno istaknuta na vrhu brojčanika. Simetričan i skeletoniziran most koji drži nemirnicu je ujedno i uzdignut za nekoliko milimetara, pa kompletni sustav izgleda kao da lebdi u zraku.   [gallery ids="23645,23646,23647,23648"]   Iako ih vjerojatno nećete iz prve uočiti, na mehanizmu se nalaze dva indikatora. Sa lijeve strane je mala opruga sa kazaljkom koja prikazuje trenutačnu rezervu snage mehanizma (ukupno osam dana). Kada je opruga malog promjera, sat je u potpunosti navinut, a kako rezerva snage opada, tako se i promjer opruge postepeno povećava indicirajući da treba navinuti mehanizam. Sa desne strane je H-N-R indikator koji prikazuje da li sat u “neutralu”, poziciji navijanja ili poziciji preko koje se resetira vrijeme. Za razliku od H1, H2 je zasada limitiran na samo 50 primjeraka. Trenutačno je prikazana verzija od titana sa PVD premazom, ali moguće je da će biti prikazani i drugi modeli na Basel sajmu ove godine. Cijena još uvijek nije poznata, ali s obzirom da cijena starog modela oko $46.000., H2 će vjerojatno koštati oko 50% više.   Sajnica Armin
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus