Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

TDR lider na tržištu BiH: Kompanija nastavlja s donacijskim programom

NEWS

OBJAVLJENO:
03.04.2013. u 23:35

S 2,6 milijardi prodanih cigareta u 2012. godiini i stabilan tržišni udio od 32 posto, TDR je lider na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine. TDR je i jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište, koji u proračun BiH godišnje uplaćuje više od 140 miliona eura. Akcizno opterećenje cigareta, koje je poraslo za čak 54 posto u dvije godine i rastuća gospodarska kriza značajno utječu na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH. U takvim uvjetima dolazi do povećane potrošnje jeftinih cigareta i rezanog duhana kao i do dramatičnog rasta crnog tržišta. Procjene govore da je ilegalno tržište rezanog duhana 10 puta veće u odnosu na prethodno razdoblje. „Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo lidersku poziciju i stabilan tržišni udio u BiH te nastavili s uvođenjem inovacija. I u 2013. godini nastavljamo s plasiranjem inovativnih proizvoda i to lansiranjem novog izdanja Ronhilla, najjačeg cigaretnog brenda u cijeloj regiji“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković. TDR - jedina nezavisna kompanija u Evropi koja je lider na domaćem i regionalnom tržištu Unatoč krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima, TDR je i dalje jedan od vodećih proizvođača cigareta u jugoistočnoj Evropi. Kontinuiranim širenjem poslovanja u jednoj od najkoncentriranijih svjetskih industrija TDR je stekao poziciju jedne od najuspješnijih neovisnih duhanskih kompanija. TDR je jedina neovisna kompanija u Evropi koja je uvjerljivi lider na domaćem i tržištu susjednih zemalja. Izazov ulaska Hrvatske u Evropsku uniju Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju stavlja pred TDR dodatne izazove u poslovanju u jugoistočnoj Evropi. Naime, ulaskom u EU i izlaskom iz CEFTE značajno će porasti carine za sve hrvatske proizvođače koji svoje proizvode izvoze u zemlje regije. Izlaskom iz CEFTA-e carinske stope na cigaretne proizvode proizvedene u Hrvatskoj povećavaju se u Srbiji s 15% na 57%, u BiH s 0% na 15%, u Makedoniji s 27% na 42%, na Kosovu s 0% na 10%. Učinci ovih promjena za TDR znače oko 10 miliona eura godišnje više plaćenih carina ili gubitak 130 radnih mjesta u Hrvatskoj. Kako bi otklonio negativne učinke izlaska iz CEFTE, TDR razmatra različite poslovne mogućnosti. Nastavak donacijskog programa za BIH Kao društveno odgovorna kompanija, TDR u BiH nastavlja s donacijskim programom pokrenutim u 2012. godini. Donacije će ove godine biti uručene dječjim domovima „Bjelave“, Sarajevo, „Majčino selo“, Međugorje i domu za mušku djecu i odrasle ometane u razvoju iz Prijedora.

Davor Tomašković predsjednik Uprave TDRa

S 2,6 milijardi prodanih cigareta u 2012. godiini i stabilan tržišni udio od 32 posto, TDR je lider na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine. TDR je i jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište, koji u proračun BiH godišnje uplaćuje više od 140 miliona eura.

 

Akcizno opterećenje cigareta, koje je poraslo za čak 54 posto u dvije godine i rastuća gospodarska kriza značajno utječu na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH. U takvim uvjetima dolazi do  povećane potrošnje jeftinih cigareta i rezanog duhana kao i do dramatičnog rasta crnog tržišta. Procjene govore da je ilegalno tržište rezanog duhana 10 puta veće u odnosu na prethodno razdoblje.

 

„Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo lidersku poziciju i stabilan tržišni udio u BiH te nastavili s uvođenjem inovacija. I u 2013. godini nastavljamo s plasiranjem inovativnih proizvoda i to lansiranjem novog izdanja Ronhilla, najjačeg cigaretnog brenda u cijeloj regiji“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

 

TDR - jedina nezavisna kompanija u Evropi koja je lider na domaćem i regionalnom tržištu

Unatoč krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima, TDR je i dalje jedan od vodećih proizvođača cigareta u jugoistočnoj Evropi. Kontinuiranim širenjem poslovanja u jednoj od najkoncentriranijih svjetskih industrija TDR je stekao poziciju jedne od najuspješnijih neovisnih duhanskih kompanija. TDR je jedina neovisna kompanija u Evropi koja je uvjerljivi lider na domaćem i tržištu susjednih zemalja.  

 

Izazov ulaska Hrvatske u Evropsku uniju

Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju stavlja pred TDR dodatne izazove u poslovanju u jugoistočnoj Evropi. Naime, ulaskom u EU i izlaskom iz CEFTE značajno će porasti carine za sve hrvatske proizvođače koji svoje proizvode izvoze u zemlje regije. Izlaskom iz CEFTA-e carinske stope na cigaretne proizvode proizvedene u Hrvatskoj povećavaju se u Srbiji s 15% na 57%, u BiH s 0% na 15%, u Makedoniji s 27% na 42%, na Kosovu s 0% na 10%. Učinci ovih promjena za TDR znače oko 10 miliona eura godišnje više plaćenih carina ili gubitak 130 radnih mjesta u Hrvatskoj. Kako bi otklonio negativne učinke izlaska iz CEFTE, TDR razmatra različite poslovne mogućnosti.

 

Nastavak donacijskog programa za BIH

 Kao društveno odgovorna kompanija, TDR u BiH nastavlja s donacijskim programom pokrenutim u 2012. godini.  Donacije će ove godine biti uručene dječjim domovima „Bjelave“, Sarajevo, „Majčino selo“, Međugorje i domu za mušku djecu i odrasle ometane u razvoju iz Prijedora.

  Akcizno opterećenje cigareta, koje je poraslo za čak 54 posto u dvije godine i rastuća gospodarska kriza značajno utječu na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH. U takvim uvjetima dolazi do povećane potrošnje jeftinih cigareta i rezanog duhana kao i do dramatičnog rasta crnog tržišta. Procjene govore da je ilegalno tržište rezanog duhana 10 puta veće u odnosu na prethodno razdoblje. „Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo lidersku poziciju i stabilan tržišni udio u BiH te nastavili s uvođenjem inovacija. I u 2013. godini nastavljamo s plasiranjem inovativnih proizvoda i to lansiranjem novog izdanja Ronhilla, najjačeg cigaretnog brenda u cijeloj regiji“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.   TDR - jedina nezavisna kompanija u Evropi koja je lider na domaćem i regionalnom tržištu Unatoč krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima, TDR je i dalje jedan od vodećih proizvođača cigareta u jugoistočnoj Evropi. Kontinuiranim širenjem poslovanja u jednoj od najkoncentriranijih svjetskih industrija TDR je stekao poziciju jedne od najuspješnijih neovisnih duhanskih kompanija. TDR je jedina neovisna kompanija u Evropi koja je uvjerljivi lider na domaćem i tržištu susjednih zemalja.   Izazov ulaska Hrvatske u Evropsku uniju Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju stavlja pred TDR dodatne izazove u poslovanju u jugoistočnoj Evropi. Naime, ulaskom u EU i izlaskom iz CEFTE značajno će porasti carine za sve hrvatske proizvođače koji svoje proizvode izvoze u zemlje regije. Izlaskom iz CEFTA-e carinske stope na cigaretne proizvode proizvedene u Hrvatskoj povećavaju se u Srbiji s 15% na 57%, u BiH s 0% na 15%, u Makedoniji s 27% na 42%, na Kosovu s 0% na 10%. Učinci ovih promjena za TDR znače oko 10 miliona eura godišnje više plaćenih carina ili gubitak 130 radnih mjesta u Hrvatskoj. Kako bi otklonio negativne učinke izlaska iz CEFTE, TDR razmatra različite poslovne mogućnosti.   Nastavak donacijskog programa za BIH Kao društveno odgovorna kompanija, TDR u BiH nastavlja s donacijskim programom pokrenutim u 2012. godini. Donacije će ove godine biti uručene dječjim domovima „Bjelave“, Sarajevo, „Majčino selo“, Međugorje i domu za mušku djecu i odrasle ometane u razvoju iz Prijedora.  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus