Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Richard Mille RM011 Brown Silicon Nitride

NEWS

OBJAVLJENO:
17.03.2013. u 00:39

Korištenje egzotičnih materijala je već postala svakodnevnica za Richard Mille, brand koji je pozat po uskoj suradnji sa Formulom 1 gdje vuče inspiraciju za dizajn i mehaniku svojih satova. Za ovu godinu su predstavili model napravljen od materijala koji do sada nisu upotrijebljeni u urarstvu. Riječ je o Silicij-Nitridu, materijalu koji se koristi za izradu ventila, rotora i ostalih komponenata motora u Formuli 1.

  Korištenje egzotičnih materijala je već postala svakodnevnica za Richard Mille, brand koji je pozat po uskoj suradnji sa Formulom 1 gdje vuče inspiraciju za dizajn i mehaniku svojih satova. Za ovu godinu su predstavili model napravljen od materijala koji do sada nisu upotrijebljeni u urarstvu. Riječ je o Silicij-Nitridu, materijalu koji se koristi za izradu ventila, rotora i ostalih komponenata motora u Formuli 1. Silicij-Nitrid, originalno u praškastom obliku je dobiven visokotlačnom prešom na 2000 Bara te postepenim zagrijavanjem materijala na 1400 stupnjeva. Završni rezultat je materijal koji ima površinsku tvrdoću od 1500 Vickersa (316L čelik koji se nalazi u večini satova ima oko 250-300 Vickersa) te ima odličnu otpornost na visoke temperature i habanje.   [gallery ids="22773,22774,22775"] [gallery ids="22773,22774,22775"] Prednja i zadnja strana već poznatog tonneau kućišta je napravljena od Silicij-Nitrida vrlo bogate smeđe boje ,u koje se odlično uklapaju pušeri i krunica napravljeni od 18k žutog zlata. Bazu mehanizma čini već poznati RMAC1 chronograph sa Tourbillon nemirnicom i Flyback komplikacijom putem koje je moguće resetirati chrono funkcije bez zaustavljanja mehanizma. Uz 60 minutni subdial za chrono funkcije, na brojčaniku se nalazi i satni totalizator, kao i godišnji kalendar, obilježen crvenim prozorom u samom centru brojčanika.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus