Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Pronađen srednjovjekovni zlatni prsten s ljiljanom

NEWS

OBJAVLJENO:
08.03.2013. u 19:53

Iako je pronađen prije nekoliko mjeseci na zgošćanskoj nekropoli stećaka u Kaknju, srednjovjekovni pečatni prsten sa ljiljanom, tek sada stiće popularnost i značaj. Općina grada čuva detaljnije opise za kasnije, jedino je objavila kako je predmet izrađen od zlata i legure.

  Iako je pronađen prije nekoliko mjeseci na zgošćanskoj nekropoli stećaka u Kaknju, srednjovjekovni  pečatni prsten sa ljiljanom, tek sada stiće popularnost i značaj. Općina grada čuva detaljnije opise za kasnije, jedino je objavila kako je predmet izrađen od zlata i legure. Zvaničnici, čija imena ostaju nepoznata, istakli su da nekropola sadržava mnoga bogatstva : klinove, oltarnu pregradu, posuđe od keramike koja će se privremeno čuvati u zeničkom gradskom muzeju, pošto Kakanj nema uvjete za čuvanja i deponovanja dragocijenosti. Potreban mu je muzej, čija gradnja još nije započeta.   [gallery ids="22282,22283,22284,22285,22286,22287"]   Džana Mujadžić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus