Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Aviokompanija Pegasus povezuje Sarajevo i Istanbul

STYLELIFE

OBJAVLJENO:
27.02.2013. u 21:56

Turska aviokompanija Pegasus Airlines od četvrtka uspostavlja avioliniju Sarajevo - Istanbul, najavljeno je iz te kompanije. Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje aviona iz Istanbula je u 14:25 sati, a polijetanje je u 15:05. Navedeni letovi će se obavljati avionima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta.

  Turska aviokompanija Pegasus Airlines od četvrtka uspostavlja avioliniju Sarajevo - Istanbul, najavljeno je iz te kompanije. Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje aviona iz Istanbula je u 14:25 sati, a polijetanje je u 15:05. Navedeni letovi će se obavljati avionima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta. Pegasus Airlines osnovan je u Istanbulu 1990. godine, kao najpoznatija privatna aviokompanija u Turskoj, i dio je ESAS Holdinga koji je u vlasništvu poznate turske porodice Sabanci. Pegasus Airlines počeo je sa prvim letovima 1. novembra 2005. godine, na domaćim linijama, kreirajući i implementirajući prvu kompletnu low-cost aviostrategiju u Turskoj. Odabirom aerodroma Sabiha Gokcen kao svog glavnog aerodroma i središta, Pegasus Airlines predstavio je koncept jednostavnog, ugodnog i low-cost letenja. Pegasus je obogatio spisak destinacija, uvrštavajući na njega Sarajevo, čime ukupan broj domaćih i međunarodnih destinacija koje kompanija pokriva je 63 - 39 međunarodnih i 24 domaće, obuhvatajući 27 zemalja širom Evrope, Bliskog istoka, Balkana i Kavkaza. Pegasus Airlines je druga turska kompanija uz, Turkish Airlines, koja će obavljati redovne letove na relaciji Sarajevo – Istanbul.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus