Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…
Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…

Izložba klasika u Nacionalnom centru scenskog kostima Moulins en Auvergne

NEWS

OBJAVLJENO:
08.02.2013. u 20:17

Stara mudrost "Ako odjeća ne čini čovjeka, ona ga odaje", poslužila je organizatorima izložbe kostima, upriličene u Nacionalnom centru scenskog kostima u Moulins en Auvergne.

  Stara mudrost "Ako odjeća ne čini čovjeka, ona ga odaje", poslužila je organizatorima izložbe kostima, upriličene u Nacionalnom centru scenskog kostima u Moulins en Auvergne. Pokazuje se 130 kostima i dodataka spektaklima, fatasmagoričnih simbola prestiža ali i dominacije. Od Ankvititeta do danas, posjetitelj je pozvan putovati kroz vrijeme i žanrove. Otkriva kostime Ivane Orleanske ili Louisa XIV ali i Putina. Mnogi nanovo preživljavaju bogate sate historijskog filma, zahvaljujući kostimima brojnih produkcija poput "Ubojstva vojvode od Guise", "Asterixa i Obelixa" ili "Kraljice Margot". [gallery columns="1"]   Mnogobrojni operski kostimi su jako zanimljivi i sofisticirani, poput "Popejevog krunisanja", poznatog Monteverdija, Verdijev "Don Carlos" ili "Balkon" Jeana Jeneta, realizirani da mogu uspostaviti eho između različitih prostora, odnosno istinskih upoređivanja između postavljenih kostima i onih što se mogu vidjeti na platnu. Ugođaj upotpunjavaju scenske fotografije sa snimanja filmova, makete kostima, dokumenti i različiti simbolički portreti, filmski isječci sa ceremonije krunisanja Elisabethe II, kao i kampanja Vladimira Putina, što predstavljaju pravo uvođenje u univers političke moći.   Džana Mujadžić  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus