Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Tuzla: Dječji festival Majski cvijet

NEWS

OBJAVLJENO:
29.01.2013. u 22:54

Majski cvijet je dječji muzički festival koji se održava u Tuzli i to svake godine maja mjeseca. Ovogodišnji Majski Cvijet održat će se 10. maja 2013 godine pod organizacijskom palicom kompanije Freestyle d.o.o. i pokroviteljstvom Općine Tuzla, čija je namjera poticati djecu na muzički izražaj i time obogatiti muzičku scenu kvalitetnim interpretatorima.

  Majski cvijet je dječji muzički festival koji se održava u Tuzli  i to svake godine maja mjeseca. Ovogodišnji Majski Cvijet održat će se 10. maja 2013 godine pod organizacijskom palicom kompanije Freestyle d.o.o. i pokroviteljstvom Općine Tuzla, čija je namjera poticati djecu na muzički izražaj i time obogatiti muzičku scenu kvalitetnim interpretatorima. Na festivalu pravo sudjelovanja imaju djeca u dobi od 6 do 15 iz Bosne i Hercegovine kojii će pjevati pjesme vrsnih kompozitora. Projekat “MAJSKI CVIJET ” za cilj ima pružiti priliku djeci i mladima da predstave svoje talente, Majski Cvijet vraća zaboravljene vrijednosti dječijeg odrastanja i omogućava djeci da budu djeca. Pažljivom selekcijom sadržaja i odabirom domaćih i stranih hitova želja organizatora i pokrovitelja “Majski Cvijet” je da kod djece probudi osećaj prijateljstva, druženja, društvene odgovornosti i brige o drugima, brige o životnoj sredini; Da izbriše razlike statusnog, vjerskog, nacionalnog porijekla i dozvoli djeci da budu mali ljudi sa svješću o sebi i njihovim mogućnostima koji će kasnije biti odgovorni članovi društva; Razvoj zdravog takmičarskog duha, muzikalnosti, rada i predanosti cilju. MAJSKI CVIJET .logo U revijalnom dijelu programa po prvi put u Tuzli predstavit će se dječiji hor Princess Krofne iz Sarajeva pod vodstvom Zlatka Bostandžića I Željka Galića. Sarajevski dječiji hor Princess Krofne osnovan je augusta 1993 godine. Od svog postojanja kroz hor je prošlo preko 3.000 djece, u kojem danas aktivno djeluje 70 djevojčica i dječaka programski podjeljenih u dvije grupe.U proteklih dvadeset (20-et) godina hor je imao preko 1000 nastupa i samostalnih koncerta.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus